Для Суспільного саме радіо повинно бути рушієм змін – Юровська

Для Суспільного саме радіо повинно бути рушієм змін – Юровська

18:07,
16 Листопада 2017
4676

Для Суспільного саме радіо повинно бути рушієм змін – Юровська

18:07,
16 Листопада 2017
4676
Для Суспільного саме радіо повинно бути рушієм змін – Юровська
Для Суспільного саме радіо повинно бути рушієм змін – Юровська
Програмний директор Національної суспільної телерадіокомпанії України Дарія Юровська вважає, що саме радіо першим покаже людям, що таке Суспільне мовлення.

Про це вона сказала під час святкування Суспільним мовленням Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку, яке відбувалосяв ефірі телерадіопрограми «РадіоДень».  Нагадаємо, що ця програма виходить паралельно на першому каналі «Українського радіо» та «UA: Першому» по буднях в обідню пору – 13:10-13:55, 14:30 – 15:00.

«Для Суспільного саме радіо повинно бути рушієм змін. Воно першим покаже людям, що таке Суспільне. Радіо ближче, інтимніше, аніж телебачення, з радіо можна товаришувати. Воно менш токсичне, розраховане на те, щоб подумати», – розповіла Дарія Юровська.

Вона зазначила, що програму «РадіоДень», яку по черзі ведуть Роман Коляда та Галина Бабій, запровадили на телеканалі з метою підтримки місії Суспільного, на рейтинги не розраховували.

«Оскільки програма виходить після денних новин, вона не погано йде. Часто "РадіоДень" має таку ж долю, як розмовна програма ввечері. Це виявилося затребуваним», – сказала пані Юровська.  

Вона розповіла, що в Україні менше людей слухають радіо, ніж в Європі. Ідея запустити «РадіоДень» виникла саме тому: «Багато людей, приблизно 25%, вдень слухають телевізор фоном, як радіо. Ми подумали, добре було б, коли Суспільне дасть альтернативу повторам серіалів».

Дарія Юровська зазначила, що після того, коли закінчиться термін роботи на менеджерській посаді  на НСТУ, вона хотіла б працювати на «Українському радіо» або радіо «Культура» і вести програму про класичну музику, щоб показати, «що класичні музиканти – найбільш цікаві люди у світі, що музика може врятувати у найбільш погані хвилини у житті».

Додамо, 16 листопада НСТУ святкує День працівників радіо, телебачення та зв’язку. В телецентрі на Мельникова, 42 у першій половині дня у UA: HUB кілька годин поспіль виступав Симфонічний оркестр Українського радіо під орудою Володимира Шейка та Академічний хор Українського радіо (керівник Юлія Ткач).

У першій половині програми «РадіоДень» о 13:10-13:55 ведучий Роман Коляда облаштував виїзду студію на Майдані Незалежності на сходах консерваторії.

Прихильники та співробітники «Українського радіо» влаштували флешмоб у прямому ефірі.

Святкування продовжилося у приміщенні «Українського радіо» на вул. Хрещатик, 26, де радійники нагадали, що 16 листопада 1924 року, рівно 93 роки тому, відбулося передання першого сигналу «Українського радіо».

Також з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку три канали «Українського радіо» (Перший, «Промінь» та «Культура») в ефірі провели кілька спецпроектів. Зокрема, прозвучав спецпроект Світлани Мялик «Легенди – про радіо», «Українське радіо. Назавжди», в рамках якого в ефірі пролунали найстаріші фондові записи, а також співробітники «Українського радіо» стали гостями кількох програм, де розповідали про радіо у минулому і у період змін. 

Нагадаємо, 16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Це свято започатковано 1994 року згідно з указом президента на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України.

Фото: скіншот прямих ефірів на «UA: Першому» , зі сторінок у Facebook Вадима Міського та В'ячеслава Козака

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду