В Авдіївці відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу»

В Авдіївці відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу»

14:43,
4 Липня 2017
2144

В Авдіївці відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу»

14:43,
4 Липня 2017
2144
В Авдіївці відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу»
В Авдіївці відновили мовлення радіостанції «Голос Донбасу»
З липня в Авдіївці Донецької області було відновлено мовлення радіостанції «Голос Донбасу» Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Про це йдеться на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

За словами члена Національної ради Сергія Костинського, в Авдіївці були технічні проблеми, які спричинили відключення сигналу. Їх усунули Концерном РРТ безпосередньо в день ревізії інспекції Комісії з питань стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики та представників Донецької обласної державної адміністрації.

«Під час інспекцій нами фіксується реальний стан мовлення радіостанцій і телеканалів, які отримали ліцензії або дозволи на тимчасове мовлення в зоні проведення АТО. Цього разу в Авдіївці була зареєстрована відсутність мовлення радіостанції «Голос Донбасу» через технічні причини. Завдяки оперативній роботі співробітників Концерну РРТ мовлення радіостанції було відновлено протягом декількох годин», – пояснив Сергій Костинський.

Також член Національної ради розповів, що під час перевірки було проінспектовано роботу кабельних мереж у місті. Учасники інспекції безпосередньо перевірили наявність доступу до послуг провайдерів у декількох квартирах міста.

«Ми з’ясували, що кабельне і супутникове телебачення є одними з найпопулярніших у місті. Зокрема, провайдери надають доступ до кабельного телебачення разом із підключенням до інтернет-мережі, – заявив Сергій Костинський. – Отже, провайдери надають доступ не менше ніж до 50-ти телеканалів, серед яких майже всі загальнонаціональні, суспільне мовлення, а також іноземні телеканали, що отримали дозвіл від Національної ради. Інформаційних російських телеканалів у пакетах провайдерів не виявлено», – повідомив член Національної ради.

За словами Сергія Костинського, після будівництва нової телевежі в Покровську заввишки 200 метрів, в Авдіївці, за попередніми прорахунками, будуть доступні 32 цифрових телеканали, 8 аналогових телеканалів, а також не менше ніж 7 FM-радіостанцій.

На разі в Авдіївці забезпечено можливість приймати сигнал трьох українських радіостанцій: «Армії FM» – на частоті 89,1 МГц з Очеретиного, Першого каналу Українського радіо – на частоті 89,9 МГц із Костянтинівки і 0,873 МГц – із Часового Яру, та «Голосу Донбасу» – на частоті 95,7 МГц, який мовить безпосередньо з Авдіївки.

Також в Авдіївці у червні 2017 року були встановлені два передавачі, завдяки яким транслюються суспільні програми – «UA:Перший» – на 12 ТВК і «До ТеБе» – на 30-му ТВК.

«Голос Донбасу» почав мовити в цілодобовому ефірі з 1 липня 2016 року. Слухати оновлене радіо першим часом можна буде на частоті УКХ-діапазону 67,34 МГц, а також на сайті www.dotb.dn.ua.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду