«Голос Донбасу» стартує в цілодобовому ефірі з 1 липня

«Голос Донбасу» стартує в цілодобовому ефірі з 1 липня

14:38,
29 Червня 2016
2977

«Голос Донбасу» стартує в цілодобовому ефірі з 1 липня

14:38,
29 Червня 2016
2977
«Голос Донбасу» стартує в цілодобовому ефірі з 1 липня
«Голос Донбасу» стартує в цілодобовому ефірі з 1 липня
Донецька регіональна дирекція (філія) Національної телекомпанії України 1 липня запускає радіостанцію «Голос Донбасу».

Про це «Суспільному мовленню» повідомили в Донецькій філії НТКУ.

Обласне радіо на Донеччині не працювало понад два роки, відтоді, як потужності Донецької обласної державної телерадіокомпанії (нині – Донецької філії НТКУ) були захоплено бойовиками. У грудні 2015 року розпочалося тестове мовлення нової радіостанції «Голос Донбасу», яка є складовою Донецької регіональної дирекції НТКУ. Планувалося, що повноцінне мовлення розпочнеться в лютому 2016 року. 7 червня 2016 року генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія анонсував протягом місяця повноцінний запуск радіостанції «Голос Донбасу».

«Головне те, що нарешті ми маємо змогу відновити радіомовлення. Так, не всі перепони подолано – одразу вийти на повноцінне FM-мовлення не вдається, і ми змушені починати на ультракоротких хвилях. Проте, ми сповнені оптимізму. Упевнений, що вже найближчим часом вся область зможе почути позивні «Голосу Донбасу» і в FM-діапазоні», - зазначив виконавчий директор Донецької філії НТКУ Віктор Підлісний.

Радіостанція «Голос Донбасу» працюватиме в ефірі цілодобово. В ефірі транслюватимуться новини від спецкорів з різних куточків області, які оновлюватимуться щогодини, інформаційно-аналітичні програми про життя в Донецькій області, розмовні студії, музичні програми. «Ми будемо робити радіо, корисне для людей всього Донбасу. Наш пріоритет – конструктивний позитивізм», - заявив Віктор Підлісний.

Слухати оновлене обласне радіо першим часом можна буде на частоті УКХ-діапазону 67,34 МГц, а також на сайті www.dotb.dn.ua.

Як писав «Детектор медіа», НТКУ (разом зі своїми Донецькою та Луганською філіями) має дозволи Нацради на тимчасове мовлення на час проведення АТО на 34 телевізійних і радіочастотах для телеканалів «UA: Перший», «ДоТБ», ЛОТ і радіостанцій «Українське радіо», «Голос Донбасу», «Пульс ФМ». Зокрема, для «Голосу Донбасу» передбачені ФМ-частоти в шести містах Донецької області: 87,9 МГц в Бахмуті (Артемівську), 100,3 МГц у Волновасі, 95,3 МГц у Мирнограді (Димитрові), 95,7 МГц у Селидові, 88,0 МГц у Маріуполі, 90,4 Мгц у Краматорську. Утім, НТКУ та її філії ще не освоїли всі з цих частот.

Нагадаємо, що донецьке обласне телебачення відновило мовлення на початку 2015 року. З 27 лютого 2015 року в ефірі Донецької області працює телеканал «ДоТБ» Донецької філії НТКУ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду