НТКУ і Нацрада погодили об’єднання ліцензій «Українського радіо»

НТКУ і Нацрада погодили об’єднання ліцензій «Українського радіо»

13:44,
30 Січня 2017
3784

НТКУ і Нацрада погодили об’єднання ліцензій «Українського радіо»

13:44,
30 Січня 2017
3784
НТКУ і Нацрада погодили об’єднання ліцензій «Українського радіо»
НТКУ і Нацрада погодили об’єднання ліцензій «Українського радіо»
27 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і Національна телекомпанія України (НТКУ), яка вже припинена як юридична особа але поки що є ліцензіатом Нацради, погодили переоформлення ліцензій НТКУ на новостворену юридичну особу – Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ). У тому числі сторони узгодили процес об’єднання ліцензій «Українського радіо».

Про це повідомили прес-служба Нацради і член Нацради Сергій Костинський у Facebook.

Нині НТКУ, яка з 19 січня зареєстрована як ПАТ НСТУ, має 162 ліцензії, з яких 87 – на радіомовлення. Щоб спростити діяльність ліцензіата, радійні ліцензії будуть об’єднані. «Ліцензії будуть об’єднані за трьома програмами "Українського радіо" ("Перший канал", "Промінь", "Культура") та Всесвітньою службою "Радіо Україна"», – пояснив Сергій Костинський. «Один з плюсів об'єднання ліцензій – кількість планових перевірок НСТУ ("Українське радіо") зменшиться зі 174 до 8», – додав він.

За словами заступника генерального директора з координації діяльності філій НСТУ Михайла Шматова, суспільний мовник також відмовлятиметься від деяких частот в УКХ-діапазоні.

Також плануються зміни в супутниковому мовленні НСТУ. З лютого-березня замість «Центрального каналу» (телеканал Київської філії НСТУ) на супутнику транслюватимуться програми телеканалу «ДоТеБе» Донецької філії НСТУ, а згодом і телеканалу ЛОТ Луганської філії.

Таким чином, найближчим часом НСТУ подасть до Нацради заяви про переоформлення ліцензій у зв’язку зі зміною юридичної особи, технічних параметрів мовлення, програмних концепцій та об’єднання ліцензій на радіомовлення.

Нагадаємо, 27 листопада 2015 року Нацрада переоформила ліцензії Національної радіокомпанії України (НРКУ), державної телерадіокомпанії «Культура» та 28 обласних і регіональних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) на Національну телекомпанію України (НТКУ) в рамках реорганізації цих державних мовників в одного Суспільного. 161 ліцензія, які належали 30 мовникам, перейшли у власність НТКУ, яка згодом мала стати Суспільним мовником.

У липні 2016 року Нацрада запропонувала «Українському радіо» об’єднати його ліцензії. Відтоді тривало узгодження всіх деталей. Детальніше про процес розповідали Сергій Костинський у чат-конференції на «Детекторі медіа» та Михайло Шматов в інтерв’ю «Суспільному мовленню».

19 січня 2017 року публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» було зареєстровано як юридичну особу і припинено юридичну особу НТКУ. Відтепер усі ліцензії НТКУ мають бути переоформлені на нову юридичну особу – НСТУ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Фото: прес-служба Нацради
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду