На «Євробачення-2017» НТКУ отримає фінансові гарантії на 15 млн. євро

На «Євробачення-2017» НТКУ отримає фінансові гарантії на 15 млн. євро

18:52,
27 Липня 2016
2744

На «Євробачення-2017» НТКУ отримає фінансові гарантії на 15 млн. євро

18:52,
27 Липня 2016
2744
На «Євробачення-2017» НТКУ отримає фінансові гарантії на 15 млн. євро
На «Євробачення-2017» НТКУ отримає фінансові гарантії на 15 млн. євро
Для проведення «Євробачення-2017» НТКУ отримає фінансові гарантії від держави на 15 млн. євро. Таке рішення було прийнятне 27 липня на засіданні Кабінету міністрів.

«Міністерство фінансів України отримало розпорядження від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо гарантій забезпечення в бюджеті 2017 року витрат в сумі до 15 млн євро на проведення конкурсу. Це дуже важливе рішення, яке з урахуванням бюджетного законодавства, дозволяє нам забезпечити впевненість Європейській мовній спілці в фінансовій спроможності НТКУ щодо фінансування конкурсу в 2017 році», – сказав сайту «Суспільне мовлення» перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Харебін.

Як зазначив пан Харебін, активна фаза роботи розпочнеться вже скоро, «одразу після юридичного оформлення фінансових гарантій з боку НТКУ до Європейської мовної спілки, підписання угоди ЄМС про проведення конкурсу та по завершенню відбору міста-господаря "Євробачення-2017"». У 2005 році НТКУ отримало у валюті таку ж суму для проведення «Євробачення». 

За словами пана Харебіна, витрати, які несе НТКУ, місто-господар та держава під час проведення конкурсу досить значні. «Та вони виправдані, зважаючи на те, що аудиторія конкурсу понад 200 млн людей. Про «Євробачення» в Україні та про Україну дізнаються у всьому світі – у Європі, Америці та Китаї. Крім того, ми хочемо показати на власному прикладі, що в Україні можна чесно та прозоро проводити заходи такого рівня, ґрунтуючись на критеріях професіоналізму та ефективності використання бюджетних грошей», – наголосив  Олександр Харебін.

Щодо міста-господаря «Євробачення-2017» Україна дізнається про нього в серпні. «Це однозначно буде в серпні», – повідомив пан Харебін.

Згідно з правилам відбору міста-господаря, офіційно оприлюдненого на сайті «UA: Перший», переможець мав бути визначений до 1 серпня.

«Однак у тих же правилах існує можливість, що при виникненні в Оргкомітету та Європейської мовної спілки додаткових запитань до міст-претендентів, та для більш детального аналізу отриманої інформації, ці терміни можуть бути перенесені. Міста-фіналісти максимально детально проробили свої завки та надали нам дуже великий об’єм інформації, крім того при відвідуванні міст ми отримали ще більш детальні звіти та відповіді щодо великої кількості питань, які виникли під час інспекції. У зв’язку з цим  нам потрібен час, щоб все це опрацювати та проаналізувати», – зазначив пан Харебін.

За його словами, поїздки в адміністрації Одеси, Дніпра та Києва показали величезне бажання міст провести конкурс саме в них. «Ми побачили неабияку залученість мерів міст та бажання ними принести перемогу саме до свого міста. Це настільки вразило організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні «Євробачення-2017» та Європейську мовну спілку, що ми взяли час, аби визначитися та прийняти зваженне рішення, бо ми не можеме помилитися», – резюмував представник НТКУ.

Як зазначив Олександр Харебін, інспекція по містах показала, що до кожного з них є питання. Це і питання щодо наявності та доступності готелів, питання гарантій забезпечення безпеки, але найважливіше, це наявність і готовність арени для проведення конкурсу у визначенний термін.

«До того моменту, поки представники Оргкомітету та Європейської мовної спілки в повній мірі не проаналізують отримані відповіді від міст-фіналістів щодо зазначеного кола питань, ми не маємо права та можливості визначати переможця», – сказав пан Харебін. Також він впевнено додав, що у всіх трьох міст-фіналістів є рівні шанси перемогти, фаворитів немає.

До речі, однією з умов вибору міста-господаря «Євробачення-2017» – це співфінансування конкурсу разом з НТКУ. Нагадаємо, що на засіданні оргкомітету «Євробачення» кожне з міст, яке стало фіналістом відбору, погодилося виділити з міського бюджету на «Євробачення-2017» грошові кошти в сумі від 5 млн. євро.

Нагадаємо, 27 липня міністр культури Євген Нищук заявив, що «визначення міста-переможця перенесено на невизначений термін».

Заявки на проведення конкурсу подали шість українських міст – Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон.

До фіналу конкурсу на право проведення «Євробачення-2017» вийшли три міста – Київ, Дніпро і Одеса.

Паралельно з вибором міста господаря «UΛ:Перший» і СТБ готуються до відбору учасника «Євробачення-2017» від України. Заявки можна подавати з 1 вересня. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду