Стали відомі перші 10 фіналістів «Євробачення-2016», серед яких Австрія, Азербайджан та Вірменія

Стали відомі перші 10 фіналістів «Євробачення-2016», серед яких Австрія, Азербайджан та Вірменія

11:47,
11 Травня 2016
2542

Стали відомі перші 10 фіналістів «Євробачення-2016», серед яких Австрія, Азербайджан та Вірменія

11:47,
11 Травня 2016
2542
Стали відомі перші 10 фіналістів «Євробачення-2016», серед яких Австрія, Азербайджан та Вірменія
Стали відомі перші 10 фіналістів «Євробачення-2016», серед яких Австрія, Азербайджан та Вірменія
За підсумками голосування глядачів, до фіналу 61-го міжнародного пісенного конкурсу пройшли 10 з 18-ти країн: Австрія, Азербайджан, Вірменія, Кіпр, Мальта, Нідерланди, Росія, Угорщина, Хорватія та Чехія.

Другий півфінал «Євробачення» пройде в четвер, 12 травня. А вже в суботу, 14 травня відбудеться фінал, в ході якого визначиться переможець Міжнародного пісенного конкурсу.

Загалом у конкурсі беруть участь 42 країни: 18 - у першому півфіналі, та ще 18 – у другому. Із них по 10 пройдуть до фіналу. Також, до фіналу автоматично потрапляють представники 6 країн-засновників конкурсу: Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція; а також країна, яка приймає цього року конкурс – Швеція. Всього у фіналі виступлять 26 конкурсантів.
Нагадаємо, за десять місць у фіналі конкурсу на сцені стокгольмської Globe Arena змагалися 18 країн-учасниць. Ведучі концерту – шведський співак, переможець «Євробачення-2015» Монс Зелмерльов (Måns Zelmerlöw) і шведська телеведуча, ведуча «Євробачення-2013» Петра Меде (Petra Mede).

У першому півфіналі виступали:

01 – Фінляндія: Sandhja – "Sing It Away"
02 – Греція: Argo – "Utopian Land"
03 – Молдова: Lidia Isac – "Falling Stars"
04 – Угорщина: Freddie – "Pioneer"
05 – Хорватія: Nina Kraljić – "Lighthouse"
06 – Нідерланди: Douwe Bob – "Slow Down"
07 – Вірменія: Iveta Mukuchyan – "LoveWave"
08 – Сан-Марино: Serhat – "I Didn’t Know"
09 – Росія: Sergey Lazarev – "You Are The Only One"
10 – Чеська Республіка: Gabriela Gunčíková – "I Stand"
11 – Кіпр: Minus One – "Alter Ego"
12 – Австрія: ZOË – "Loin d’ici"
13 – Естонія: Jüri Pootsmann – "Play"
14 – Азербайджан: Samra – "Miracle"
15 – Чорногорія: Highway – "The Real Thing"
16 – Ісландія: Greta Salóme – "Hear Them Calling"
17 – Боснія і Герцеговина: Dalal, Deen, Ana & Jala – "Ljubav Je"
18 – Мальта: Ira Losco – "Walk on Water".

Професійні журі кожної з країн-учасниць першого півфіналу «Євробачення-2016» 9 травня вже поставили свої оцінки конкурсантам. Згідно зі змінами у правилах голосування, окрім названих 18 країн, виступи артистів також оцінювали судді Швеції, Франції та Іспанії, чиї представники автоматично проходять у фінал конкурсу.

Глядачі голосуватимуть 10 травня, під час прямого ефіру. «UA:Перший» звертає увагу, що українці сьогодні не голосують. Українські телеглядачі зможуть проголосувати під час другого півфіналу 12 травня, у якому виступатиме представниця України – Джамала. Українська співачка кримськотатарського походження виступить під номером 14 і виконає пісню «1944», в якій вона розповідає історію депортації своєї сім'ї із Криму в середині минулого століття.

Джамала в другому півфіналі конкурсу вийде на сцену під 14-м порядковим номером, а не під 15-м, як було визначено раніше. Порядок виходу на сцену учасників цього півфіналу змінився, бо участі у конкурсі не братиме представник Румунії, оскільки Європейська мовна спілка (EBU) позбавила румунський суспільний мовник Televiziunea Română (TVR) права на доступ до послуг членів EBU через заборгованість на загальну суму 16 мільйонів швейцарських франків.

Нагадаємо, що до складу українського національного журі «Євробачення-2016» увійшли музичний продюсер Олександр Ксенофонтов (продюсер і чоловік Руслани), генеральний директор телеканалів М1 та М2 Валентин Коваль, поет, композитор і продюсер Андрій Француз, співачка Марія Бурмака, продюсер, ведуча, співзасновниця і директорка інтернет-радіо «Аристократи» Лєра Чачибая.

Телетрансляцію «Євробачення-2016» здійснюватиме виключно «UА:Перший». 5 травня на «UA:Першому» стартували щоденники «Євробачення-2016».

«Українське радіо» здійснюватиме радіотрансляцію міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2016».

Тим часом журналісти інтернет-радіо Skovoroda робитимуть на телеканалі «Еспресо» регулярні включення з «Євробачення-2016».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду