НТКУ та Фонд Розвитку ЗМІ створили проект платформи для виробництва інформаційного контенту

НТКУ та Фонд Розвитку ЗМІ створили проект платформи для виробництва інформаційного контенту

17:44,
11 Грудня 2015
1787

НТКУ та Фонд Розвитку ЗМІ створили проект платформи для виробництва інформаційного контенту

17:44,
11 Грудня 2015
1787
НТКУ та Фонд Розвитку ЗМІ створили проект платформи для виробництва інформаційного контенту
НТКУ та Фонд Розвитку ЗМІ створили проект платформи для виробництва інформаційного контенту
НТКУ разом із Фондом Розвитку ЗМІ / Посольство США розробили проект, завдяки якому має бути створено технічну платформу для виробництва інформаційного контенту — національних та міжнародних новин.

Мета проекту — підвищення виробничих стандартів, придбання комплекту програмного забезпечення та обладнання для мобільного корпункту міжнародної служби новин НСТУ. Про це розповіла сайту «Суспільне мовлення» Вікторія Романова.

У співпраці та за підтримки Deutsche Welle Akademie (Німеччина) був розроблений проект «Підтримка побудови суспільного мовлення України, процесу реорганізації державних телерадіокомпаній та створення НСТУ». Завдяки цьому проекту має бути розроблена нормативно-правова база для забезпечення інституційної складової запровадження НСТУ, а також креативні рішення для ідентифікації нового бренду, успішна промокампанія з підвищення впізнаваності нового бренду НСТУ, яка привернула увагу населення країни до «UA: Першого».

Від європейських суспільних та мовників США НТКУ отримує програмний контент, зокрема, німецьких мовників MDR та BR, литовського (LRT), естонського (ERR), грузинського (GBP), сербського (RTS), данського (DR) тощо. «Наразі ми перебуваємо на завершальній стадії переговорного процесу щодо отримання контенту суспільного мовника США (PBS) та розпочали переговори з керівництвом Чеського телебачення (CT)», — зазначила в коментарі сайту «Суспільне мовлення» заступниця директора НТКУ Вікторія Романова.

За її словами, за останні півтора роки НТКУ тісно співпрацювала з Офісом Ради Європи в Україні в рамках спільних програм: «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі» та «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». Зокрема, НТКУ була співорганізатором міжнародних публічних конференцій та круглих столів, які були публічними платформами для обговорення як досягнень, так і проблем, пов’язаних зі створенням суспільного Україні. Також у рамках цієї співпраці була проведена публічна презентація нового медіабренду — Національної суспільної телерадіокомпанії України. Кампанія включала серію промороликів, ID-трейлерів та промофільм, присвячених історії створення нового бренду. Також НТКУ отримала станцію озвучування та дублювання програмного контенту, Avid Pro Tools, що дає можливість переходу на нові сучасні технології. Досі озвучування та дублювання виконувалося в лінійному режимі, на аналогових магнітофонах, що сповільнювало процес виробництва та спотворювало якість фонограм.

Крім того, Європа підтримала такі спільні проекти: «Створення архіву для виробництва інформаційних програм» та «Розробку нового сайту НТКУ (з трансформацією на сайт НСТУ)».

Завдяки Раді Європи НТКУ отримала можливість вивчити свою аудиторію в рамках проекту «Дослідження контенту Телеканалу “UA: Перший”». Вивчення рівня знання, сприйняття та розуміння СМ в Україні, його важливості для суспільства, сприйняття телеканалу «UA: Перший» як частини СМ в Україні стало метою другого проекту «Дослідження методом телефонного опитування знання по Суспільному мовнику».

Одним із головних пріоритетів міжнародної діяльності на 2016 рік для НТКУ стане розвиток співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA. У результаті навчального візиту до Японії представників НТКУ в квітні 2015 року розпочато переговори щодо започаткування спільної роботи над проектом технічного облаштування студії НТКУ. Наразі тривають експертні консультації української та японської сторін щодо наступних кроків з імплементації проекту. Проект JICA спрямований на створення умов для повноцінного виробництва форматних програм НСТУ, зокрема, ток-шоу різної тематики.

Важливим партнерами в напрямку оновлення програмного контенту НТКУ сталиInternews Networks (США) та ВВС Media Action (Великобританія). Зокрема, в рамках співпраці з Internews Networks (США) реалізовано низку проектів щодо підтримки створення нового телевізійного контенту: ділова щотижнева програма «Перша шпальта» — інформує населення України про найважливіші події в економіці, бізнесі та на фінансових ринках доступною мовою; інформаційні проекти «Національні дебати» — про позачергові президентські та парламентські вибори (травень, жовтень 2014-го); телемарафон «Україна завтра» — спеціальний проект, присвячений достроковим парламентським виборам (стартував у день позачергових парламентських виборів на Першому національному); «Дебати PRO» — перший в Україні публічний дискусійний майданчик телевізійного формату, де головна роль належить аудиторії, а не ведучим чи експертам.

Залучення молодіжної аудиторії до перегляду контенту НСТУ та отримання довіри молодого глядача шляхом надання нового контенту на нових платформах стали можливими в рамках проекту «Створення першого Українського молодіжного веб-серіалу 5baksiv.net, виробництва «UA: Перший» (4 серії по 8 хв. — перший етап, 34 серії по 8 хв. — другий етап) у співпраці з ВВС Media Action (Великобританія).

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
aif.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду