Ілона Довгань пішла з «UA: Першого» (Оновлено)

Ілона Довгань пішла з «UA: Першого» (Оновлено)

11:56,
19 Вересня 2017
8900

Ілона Довгань пішла з «UA: Першого» (Оновлено)

11:56,
19 Вересня 2017
8900
Ілона Довгань пішла з «UA: Першого» (Оновлено)
Ілона Довгань пішла з «UA: Першого» (Оновлено)
Ведуча Новин на «UA: Першому» Ілона Довгань залишає Суспільне мовлення і буде освоювати нові горизонти.

Про це вона написала у себе на сторінці у Facebook.

«Три роки на суспільному (UA: Перший). Тепер уже в минулому. Треба рухатись далі, освоювати нові горизонти. За цей час мала чудову можливість отримати не лише новий досвід, а й познайомитись з багатьма цікавими, хорошими людьми. Дякую вам за співпрацю, підтримку, допомогу, надійність, в нашій професії це важливо», – зазначила пані Довгань.

«Зі свого боку я хотіла допомогти створити суспільне мовлення в Україні. Упродовж трьох років вклала свою лепту в цю ідею. Зараз прийняла рішення піти. Можливо, колись повернуся. Я добре до них ставлюся і зичу, щоб все відбулося. Я бачила, що в інших країнах, зокрема в Литві, Німеччині, Британії, суспільне мовлення працює. Це можливо. Думаю, суспільне мовлення можливе і в Україні. Я буду щиро вболівати, але поки що хочу щось нове для себе», – сказала у коментарі сайту «Суспільне мовлення» Ілона Довгань.

Вона підкреслила, що зі всіма у хороших стосунках, їй було важкувати розлучатися з деякими колегами, адже прикипіла до своєї випускової групи. Та треба йти далі, додала пані Довгань. Поки ведуча не говорить, чим буде займатися в майбутньому. 

Генеральний продюсер інформаційного мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України Владислав Грузинський повідомив сайту «Суспільне мовлення», що нового ведучого Новин обиратимуть на кастингу. 

«Наразі шукаємо ведучого лише замість Ілони, інші – залишаються. Претендентів, які подали свої резюме, було близько трьох десятків. Ми відібрали не більше 10. Частина з них вже пройшла проби на трактах, частину пробуємо на цьому тижні. Крім трактів є ще тестове завдання, яке визначить рівень журналістських і редакторських навичок, оскільки "балакучі голови" нам нецікаві», – сказав сайту «Суспільне мовлення» пан Грузинський. 

Нагадаємо, Ілога Довгань працювала на «UA: Першому» з 1 липня 2014 року. Крім Новин та інтерв’ю вона була ведуча та співавтор проекту «Зроблено в Європі». Це була програма про євроінтеграцію країн, що колись були в СРСР та соцтаборі, про зміни, що відбулися в їхньому суспільстві та який досвід вони набули в Євросоюзі.

Додамо, Ілона Довгань працює на телебаченні з 1995 року. Працювала на Комсомольському телебаченні ТРК «ГОК ТВ», «1+1», «Новому каналі», НТН і ТВі. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду