«UA: Перший» частково змінив структуру

«UA: Перший» частково змінив структуру

14:01,
6 Серпня 2015
3356

«UA: Перший» частково змінив структуру

14:01,
6 Серпня 2015
3356
«UA: Перший» частково змінив структуру
«UA: Перший» частково змінив структуру
Після 10% скорочення на «UA: Перший» частково змінилася структура каналу. Про це в інтерв’ю «Телекритиці» зазначила заступник гендиректора Дарія Юровська.

«Ми поєднали скорочення з тим, щоб привести до ладу штат, бо з різних причин деякі співробітники числилися в одній редакції, а працювали в іншій. Ми розплутали всі ці клубки. Наприклад, у нас є канал Перший Ukraine”, ми його зробили окремим творчим об'єднанням (ТО). До цього його керівник Михайло Смуток очолював аналітичну службу новин, а члени його команди числилися в різних ТО», – сказала Дарія Юровська.

Крім того на каналі ліквідували ТО експериментальних програм (частина людей пішли на пенсію, а частина – в новостворене ТО дитячих, молодіжних та освітніх програм).

Також закрито ТО розважальних програм. Частина людей була скорочена, частина пішла в інші ТО. «Приміром, у Литві тільки половина людей працюють в штаті, друга половина - аутсорс, які найняті на конкретний проект або на рік. На мій погляд, це дуже зручно, це ефективне витрачання коштів, люди працюють - отримують гроші, не працюють - не отримують. Розважальні проекти повинні бути весь час різні, і, на мій погляд, тримати одних і тих же людей, які завжди будуть робити розважальні програми, це все одно, що найняти собі одного співака і завжди робити концерти тільки з цим виконавцем. Тому покупка або замовлення у продакшн-студій - більш ефективні з погляду витрачання грошей. У штаті повинна бути вся інформаційна структура, і я сподіваюся, що з цієї структури виросте і фабрика документалістики, і програми-розслідування тощо», – зауважила заступник генерального директора.

За словами Дарії Юровської, в такому вигляді ця структура буде існувати до повного реформування (злиття всіх держтелерадіокомпаній в одну держустанову НТКУ, а потім в держпідприємство НТКУ і створення ПАТ НСТУ). 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
flickr.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду