Ігор Розкладай про суспільне мовлення: «Не час гратися з формами власності»

13:08,
7 Липня 2014
1761

Ігор Розкладай про суспільне мовлення: «Не час гратися з формами власності»

13:08,
7 Липня 2014
1761
Ігор Розкладай про суспільне мовлення: «Не час гратися з формами власності»
У час, коли проти України ведеться інформаційна війна, не можна зволікати зі створенням суспільного мовника, який задаватиме високі стандарти для медіаринку, вважає юрит Інституту медіаправа. Розмови про кращу форму власності для нового мовника ведуться от уже 14 років, і настав час вибрати найоптимальніший варіант, який можна буде втілити найближчим часом.

Теоретично обирати можна між чотирма формами власності: державна установа, державне підприємство, акціонерне товариство і створена під суспільне мовлення спеціальна форма. Найкраще було б розробити нову форму власності, але поки що це неможливо.

«На цей момент ми просто не пройдемо парламент з такою формою», – вважає Ігор Розкладай.

Найоптимальнішою формою з можливих є акціонерне товариство. Втім, для його створення потрібні термінові зміни в законодавстві, зазначає юрист.

«Якщо ми погоджуємось і створюємо акціонерне товариство, то для цього потрібно швидко пройти парламент і внести досить малі "точкові" зміни в закон, щоб система запустилась. Шліфувати закон ми будемо довго - ми прекрасно знаємо, як цей закон готувався, скільки там дірок і так далі. Але наше завдання зараз – запустити машину», – каже експерт.

Детальніше про суперечності в українському законодавстві, які стають на перешкоді в створенні суспільного мовлення, – у відео.

Джерело: ВідеоТеКа

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Андрій Звягін/Телекритика
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду