У Латвії створять єдину телерадіомовну корпорацію

13:16,
10 Серпня 2011
1370

У Латвії створять єдину телерадіомовну корпорацію

13:16,
10 Серпня 2011
1370
У Латвії створять єдину телерадіомовну корпорацію
Уряд Латвії хоче об'єднати національне телебачення і радіо. Концепція розроблена групою фахівців Національної ради електронних ЗМІ і незабаром опиниться на розгляді уряду. Про це повідомляє Media Business Report.

Передбачається після об'єднання зберегти всі чотири канали латвійського радіо, ЛТВ перетворити в телеканал ЛТВ-світ, який транслюватиме новинні, аналітичні та спортивні програми, а канал ЛТВ2 буде віддано під цільові та регіональні програми.

 

Можлива вартість проекту складе 42 млн. латів (€60 млн.). Працювати єдина мовна компанія почне у 2018 році.


Нагадаємо, в Естонії об'єднання естонського телебачення (ETV) і Естонського радіо (Eesti Radio) відбулося в 2007 році. У результаті злиття з'явилася Естонська громадська телерадіомовна корпорація ERR.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду