Суспільні мовники привітали Національну телекомпанію з 60-річчям

14:00,
7 Листопада 2011
1593

Суспільні мовники привітали Національну телекомпанію з 60-річчям

14:00,
7 Листопада 2011
1593
Суспільні мовники привітали Національну телекомпанію з 60-річчям
5 листопада 2011 року українське телебачення святкувало свій 60-й день народження. Партнери НТКУ привітали ювіляра у відеозверненнях.

Віце-президент Європейської мовної спілки (European Broadcasting Union) та керівник Телерадіомовної компанії Італії (Radiotelevisione Italiana) Клаудіо Капрон (Claudio Cappon), зокрема, зазначив, що Європейська мовна спілка активно схвалює та підтримує процес трансформації НТКУ у повноцінного громадського мовника такого рівня на який заслуговує Україна:

Привітання Удо Райтера (Udo Reiter), директора німецької компанії Mitteldeutscher Rundfunk (суспільного мовника Центральної Німеччини):

Голова правління Польського телебачення Юліуш Браун (Juliusz Braun) анонсує привітання польських журналістів, акторів, митців українським глядачам:

6 листопада 1951 року з київського телецентру транслювався патріотично-революційний фільм «Велика заграва», а вже наступного дня – урочисті заходи на честь 34-ї річниці Жовтневої революції. Це був перший вихід в ефір після Великої Вітчизняної війни. На сьогодні Перший національний – єдиний в Україні телевізійний канал, який забезпечує покриття на 97% території держави. Його програми орієнтовані на всі соціальні верстви населення. Серед пріоритетних напрямів каналу – інформаційно-публіцистичне, науково-популярне, культурологічне, розважальне та спортивне мовлення. Медійні експерти та громадські активісти завжди розглядали НТКУ як базу для утворення в Україні суспільного мовлення.

Джерело1tv

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
НТКУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду