Іномовлення США нарощує аудиторію

10:00,
22 Листопада 2011
1776

Іномовлення США нарощує аудиторію

10:00,
22 Листопада 2011
1776
Іномовлення США нарощує аудиторію
Урядова агенція США, що курує «Голос Америки» та інші фінансовані державою медіа зафіксував рекордну аудиторію для своїх структур.

Аудиторія мовників,  що входять до структури Ради керуючих іномовленням ( Broadcasting Board of Governors), становить 187 млн осіб щотижня, що на 22 млн більше, ніж минулого року, – йдеться у звіті  організації. Наразі під парасолькою BBG знаходиться «Голос Америки», радіостанції «Свобода» та «Вільна Європа», «Вільна Азія», радіо й ТБ «Марті» (на Кубі) та ТБ «Аль-Хурра» (на Близькому Сході). Загалом мовлення на радіо, телебаченні та в інтернеті здійснюється 59 мовами.

Звіт акцентує увагу на значенні мовлення для аудиторії по всьому світу, а головне – для країн з диктаторським режимом.

Приріст аудиторії відбувся головним чином за рахунок Афганістану, Єгипту та Індонезії. Відчутне її зменшення спостерігається в Ірані, де уряд агресивно налаштований на трансляції від станцій BBG, а також у Пакистані, де ринок ЗМІ занадто фрагментований та кількість власників радіо дедалі зменшується.

Серед платформ BBG радіо залишається найпопулярнішим, його аудиторія сягає 106 млн осіб щотижня, другу сходинку посідає телебачення – 97 млн. Інтернет-аудиторія сягає близько 10 млн. У Росії, Індонезії, Єгипті та Ірані відвідуваність сайтів мовників, що колись підпадали під радянське ідеологічне кліше «ворожі голоси», найбільша.
 

Джерело Broadcasting Board of Governors 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
BBG
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду