Канадська СВС порушила закон про доступ до інформації

12:50,
25 Листопада 2011
1700

Канадська СВС порушила закон про доступ до інформації

12:50,
25 Листопада 2011
1700
Канадська СВС порушила закон про доступ до інформації
Канадська СВС програла останню битву у довготривалому судовому процесі. За рішенням суду компанія має надати для ознайомлення внутрішню документацію, що начебто не підпадала під дію закону про доступ до інформації.

Конфлікт розпочався з того, що Комісар з питань інформації Канади Сюзан Леголь (Suzanne Legault) отримала 16 скарг про те, що СВС не надала особам-заявникам відповіді на їхні інформаційні запити.

В свою чергу СВС намагалася довести, що затребувані документи підпадали під статтю закону про доступ до інформації, що дозволяє зберігати в таємниці інформацію про журналістську, творчу діяльність, створення програм.

Відмову отримала і сама Сюзан Леголь. Справа дійшла до суду, аби примусити мовника дати документи для ознайомлення в першу чергу самому Комісару, щоб вирішити, чи справді мала місце відмова у виконанні запитів.

Судовий процес, що розпочався у 2010 році, закінчився, і СВС надіслала затребувані документи Леголь. Але не виключено, що мовник оскаржуватиме рішення суду.

CBC стала суб’єктом закону про доступ до інформації у 2007 році. І з того часу корпорацію закидали сотнями запитів, багато з яких надходило від юридичної фірми, що представляла інтереси Sun Media – корпорації, яка володіє відомим таблоїдом, деякими газетними виданнями та частково телемережею Sun News Network.

13 з 16 запитів, що стали предметом розгляду суду, також надійшли від юриста, який діяв від імені Sun Media, і стосувалися, зокрема,  витрат на трансляції визначних подій, кадрових переміщень.

Джерело СВС

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
At Home in Hespeler
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду