Угорський письменник заборонив транслювати свої твори на радіо

10:12,
23 Січня 2012
2525

Угорський письменник заборонив транслювати свої твори на радіо

10:12,
23 Січня 2012
2525
Угорський письменник заборонив транслювати свої твори на радіо
Відомий угорський письменник Лайош Парті Надь не хоче, щоб його роботи звучали на суспільному радіо, яке він вважає рупором влади.

Лайош Парті Надь (Parti Nagy Lajos) – лауреат 30 літературних премій, серед яких премія імені Кошута – найголовніша державна нагорода у сфері літератури та мистецтва. Коли Угорське радіо запросило його прочитати одну зі своїх п’єс, письменник сказав, що не хоче  брати участь у роботі суспільного мовника, який перебуває під контролем влади. Крім того, Надь, користуючись нагодою, заборонив транслювати свої твори, що колись вже звучали на радіо.

Нагадаємо, що влітку 2011 року американська організація Freedom House у своєму звіті про розвиток демократичних процесів у посткомуністичних країнах Nations in Transit 2011 відзначила великий вплив уряду Угорщини на ЗМІ. За традиційною 7-бальною шкалою (1 – максимум) рівень свободи ЗМІ в Угорщині було оцінено у 3,25. 

А в листопаді 2011 року Міжнародна партнерська місія, яка відвідала Угорщину, дійшла висновку, що нова модель регулювання діяльності медіа в Угорщині підриває незалежність суспільного мовлення.

Джерело: Index 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Index
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду