Польська TVP витратить $15 млн. на трансляцію Євро-2012

10:25,
23 Січня 2012
1267

Польська TVP витратить $15 млн. на трансляцію Євро-2012

10:25,
23 Січня 2012
1267
Польська TVP витратить $15 млн. на трансляцію Євро-2012
Президент польської національної телекомпанії Юліуш Браун (Juliusz Braun) розповів про плани TVP на майбутній рік, а також повідомив, що на канал цього року очікують додаткові витрати, пов’язані з трансляцією Євро-2012 та Олімпійських ігор у Лондоні.

Під час зустрічі з журналістами Браун відзначив: інформація про збитковість TVP, яка з’являлася останнім часом, не відповідає дійсності. За одинадцять місяців 2011 року чистий прибуток телекомпанії склав 15 млн. злотих ($4,5 млн.).

Однак у 2012 році на TVP чекають «особливі витрати», повя’зані із трансляцією Євро-2012 (50 млн. злотих/$15 млн.) та Олімпійських ігор у Лондоні.

На TVP також чекають витрати у з’язку з  переходом  на цифрове наземне мовлення: цей рік стане перехідним, оскільки розпочне передаватися як  цифровий, так  і аналоговий сигнали.

Браун  також  повідомив  декілька новин  щодо весняного сезону  TVP. Зокрема, на каналах TVP2 та TVP2 з’являться нові програми, пов’язані з Євро-2012.

Президент TVP розповідає, що телекомпанія звернулася до прем’єр-міністра з  проханням  надання  дотації у розмірі 80 млн. злотих ($23,9 млн.) для покриття витрат, пов’язаних з Євро-2012 і  переходом на цифровий сигнал.

«Євро-2012 і перехід на цифровий сигнал є  державними завданнями. TVP не має можливості компенсувати пов’язані з цим витрати доходами від реклами», – відзначив Браун.

Водночас Юліуш Браун запевнив, що у 2012 році в телекомпанії не   передбачаються скорочення штату. Сьогодні у TVP працює близько 3,8 тис. працівників.

За матеріалами Wiadamości Onet

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
TVP
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду