Робоча група визначилася з моделлю НСТУ

17:22,
12 Серпня 2014
1487

Робоча група визначилася з моделлю НСТУ

17:22,
12 Серпня 2014
1487
Робоча група визначилася з моделлю НСТУ
Національна суспільна телерадіокомпанія виділятиме від двох до чотирьох годин ефірного мовлення для включення ОДТРК. До такого висновку дійшла робоча група, яка обговорювала це питання 12 серпня. 

«Усі ОДТРК залишаються, але штат їх має скоротися в 3-5 разів. На НСТУ виділятимуться вікна від 2-х до 4-х годин, і всі ОДТРК матимуть змогу транслювати на територію своїх областей свої новини, або, приміром, засідання рад. Ми робимо з них філії, повертаємо державі ліцензії, у нас буде одна на всіх ліцензія. Таким чином ми збережемо і регіональні новини, і забезпечимо права національних меншин», – зазначив Зураб Аласанія.

За словами генерального директора НТКУ, наступне засідання відбудеться за участі представників ОДТРК.

Нагадаємо, раніше Кабмін доручив Держкомтелерадіо та кільком міністерствам розробити необхідні документи для того, щоб суспільний мовник був створений у формі публічно-акціонерного товариства.

Також міністр Кабінету Міністрів надіслав до Держкомтелерадіо листа, відповідно до якого має бути створена міжвідомча робоча група, яка повинна розпочати роботу відповідного календарного плану переходу НТКУ на суспільне мовлення.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
1tv.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду