Стало відомо, де та коли проходитиме «Євробачення-2025»

Стало відомо, де та коли проходитиме «Євробачення-2025»

12:41,
30 Серпня 2024
702

Стало відомо, де та коли проходитиме «Євробачення-2025»

12:41,
30 Серпня 2024
702
Стало відомо, де та коли проходитиме «Євробачення-2025»
Стало відомо, де та коли проходитиме «Євробачення-2025»
69-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться в місті Базель (Швейцарія).

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, після перемоги цього року в конкурсі Nemo з піснею «The Code»  країною, що приймає «Євробачення-2025», стала Швейцарія, і музична подія проходитиме на арені  St. Jakobshalle в Базелі. Грандфінал «Євробачення» відбудеться  17 травня, а півфінали — 13 та 15 травня 2025 року. 

Основна конкурентна боротьба за те, щоб стати містом-господарем Пісенного конкурсу, точилася між Женевою та Базелем, у результаті відбору перемогло третє за чисельністю населення місто Швейцарії. «Євробачення» вперше проведуть у німецькомовній частині країни, після того, як 1956 року конкурс проходив в італомовному Лугано, а 1989 року — у франкомовній Лозанні.

Серед основних критеріїв у виборі міста, у якому відбуватиметься конкурс, були місцева інфраструктура та здатність прийняти делегації, членів команди, фанатів і журналістів з усього світу.

Продаж квитків на «Євробачення-2025» розпочнеться пізніше цього року. 

Виконавчий директор конкурсу «Євробачення» Мартін Остердаль зазначає, що Пісенний конкурс народився у швейцарському Лугано1956 року, і через 70 років він повертається знову в цю країну. Відзначив також, що Базель розташований на перехресті Європи, тому чудово підходить для проведення події, яка через музику об’єднує людей.

«Ми впевнені, що завдяки чудовому майданчику St. Jakobshalle та гостинності міста цей конкурс залишить незабутні враження для делегацій, артистів і фанатів. Після конкурсів у італійськомовній та франкомовній частинах країни в 1956 і 1989 роках ми також раді провести Євробачення в німецькомовній частині Швейцарії. Разом зі швейцарським суспільним мовником SRG SSR та містом Базель ми створимо неймовірне музичне свято на берегах Рейну, яке резонуватиме далеко за межами сцени», — зазначив Мартін Остердаль.

«Євробачення» в Базелі проводитиметься вперше. У 1956 році під час проведення конкурсу в Лугано участь у ньому взяли сім країн, перемогу тоді здобула пісня «Refrain» у виконанні Ліс Ассії. У 1989 році, коли конкурс приймала Лозанна, кількість країн-учасниць зросла до 22.

Нагадаємо, на Пісенному конкурсі «Євробачення-2024» перемогу здобула Швейцарія, представниці України посіли третє місце.

68-й Пісенний конкурс проходив у шведському місті Мальме, зокрема два півфінали та  фінал «Євробачення-2024».

7 травня відбувся перший півфінал, у якому взяли участь 15 конкурсантів. За результатами голосування глядачів музиканти з   Кіпру, Сербії, Литви, Ірландії, України, Хорватії, Словенії, Фінляндії, Португалії та Люксембургу пройшли у фінал.

9 травня проходив другий півфінал «Євробачення-2024», за перемогу змагалися 16 учасників, 10 із яких стали фіналістами.

Представниці України Аlyona Аlyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria» виступали в першому півфіналі «Євробачення-2024» та  вийшли у фінал Пісенного конкурсу.

Пряму трансляцію «Євробачення-2024» здійснювало Суспільне мовлення відразу на кількох платформах. 

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду