Сучасну пересувну телестанцію отримало Суспільне від уряду Японії

Сучасну пересувну телестанцію отримало Суспільне від уряду Японії

12:03,
20 Серпня 2024
943

Сучасну пересувну телестанцію отримало Суспільне від уряду Японії

12:03,
20 Серпня 2024
943
Сучасну пересувну телестанцію отримало Суспільне від уряду Японії
Сучасну пересувну телестанцію отримало Суспільне від уряду Японії
Модернізовану пересувну телестанцію, яку презентували в Києві 19 серпня, Суспільне отримало через співпрацю з агентством міжнародного співробітництва «Джайка»(Jica).

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, презентацію пересувної телевізійної станції (ПТС) відвідали Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, представники японського агентства з міжнародного співробітництва Jica, японського суспільного мовника NHK, Broadcast Solutions, Sony Ukraine та Держкомтелерадіо.

Зазначають, що модернізована ПТС класу «Streamline» німецького виробника Broadcast Solutions працює у форматах HD та UltraHD.  Телевізійний комплекс може забезпечити виробництво програм з 14 камер одночасно (на борту — 10). У машині облаштовано 13 робочих місць для продакшн-команди. Два виносних робочих місця — для роботи коментаторів.

Надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі зазначив, що нова пересувна телевізійна станція допоможе Суспільному розширити свої можливості безперебійного мовлення за рахунок збільшення потужності виробництва програм.

«Я дуже сподіваюся, що ця станція служитиме народу України символом доступу до точної та перевіреної інформації та зусиль протистояти пропаганді й поширенню дезінформації під час війни та після її закінчення», — сказав Мацуда Кунінорі.

У свою чергу генеральна директорка Департаменту управління та розбудови миру Jica пані Джунко Масуда розповіла про співпрацю з Суспільним мовленням та про допомогу Японії у відновленні України. Зокрема, зазначила, що на цьому етапі співробітництва одним з пріоритетних напрямків є такий, що відповідає за зміцнення демократії та державного управління, і його зосереджено на підтримці Суспільного мовлення.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький подякував японським партнерам за підтримку українського суспільного мовника.

 «Хочу подякувати нашим колегам з компанії NHK за те, що з 2015 року взялись допомагати розбудовувати суспільне мовлення в Україні й ні на мить не припинили. І окрема вдячність партнерам з JICA, дякую за ту підтримку, яку ви надаєте, ви неймовірно підсилили нашу компанію, і дякую, що ви тут зараз з нами в Києві», — сказав Микола Чернотицький.

Нагадаємо, у травні цього року Суспільне отримало нове обладнання від Японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка». Для роботи редакцій передано 201 робочу станцію HP та 500 лептопів Apple.

16 липня представники Посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) завітали на «Суспільне Львів», щоб ознайомитися з тим, як працює центр західного хабу Суспільного.

«Джайка»  є партнером Суспільного, який протягом багатьох років надає технічну підтримку команді. Модернізація системи електронного архіву є одним із напрямів допомоги, зокрема планується розширення архівного сховища та придбання сканера для оцифрування кіноплівок з архівними матеріалами.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
oiuoiy
12:36 / 31.08.2024
Чернотыцкого уже со всех сторон кормят. И деньгами из бюджета в стотычные зарплаты, и техникой, убитым регионам о такой никогда и не мечтать, мотлах и тот Киев на себя пригреб, а все мало, и мало. Ничего ПТС не решит с такими кадрами типа всяких Кисельчук и Чернотыцких, или кто там сейчас очередной кормится от бюджета. Кто мог там что-то делать в системе, тех вычистили при Ликвидации. Интересно, почему ПТС и в новости, при нынешних технологих она там лишняя, зато могла бы быть полезной в иных местах, но для этого надо хотя бы этот убогий канал вывести в топы.
gisteresis
11:49 / 21.08.2024
Сучасна пересувна телевізійна станція не вирішить головної проблеми - відсутність на Суспільному сучасних мізків. І будуть вони продовжувати творити на сучасній телевізійній станції позачасовий продукт, - лайно називається.
Техніку жалко
09:39 / 21.08.2024
На борту вже здоровенна наліпка СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ. Це лейба тих бездарів, яких вигнали з телемарафону за ідиотизм?
імпеданс
09:32 / 21.08.2024
Примітивність креативного мислення і відсутність творчих кадрів в Су спільному зведуть нанівець весь потенціал цієї ПТС. Це як мавпі дати в руки гранату.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду