Шведські дипломати відвідали Суспільне мовлення

Шведські дипломати відвідали Суспільне мовлення

17:13,
13 Серпня 2024
558

Шведські дипломати відвідали Суспільне мовлення

17:13,
13 Серпня 2024
558
Шведські дипломати відвідали Суспільне мовлення
Шведські дипломати відвідали Суспільне мовлення
9 серпня на Суспільному відбулась робоча зустріч за участі представників Шведської ради національної безпеки та Посольства Швеції в Україні.

Зокрема, завітали радниця Шведської ради національної безпеки при Офісі Прем'єр-міністра Швеції Марія Ліндґрен-Салтанова та заступник голови Місії посольства Швеції в Україні Каспер Андерсон.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, шведські представники завітали, щоб дізнатися більше про зміни у роботі та виклики на третій рік повномасштабної війни.

Зазначають, що Марія Ліндґрен-Салтанова у березні 2023 року побувала на «Суспільне Дніпро», де їй розповіли про роботу команди в перші місяці повномасштабного вторгнення та про те як журналісти працюють в умовах обстрілів та блекаутів.

Радниця Шведської ради національної безпеки при Офісі Прем'єр-міністра Швеції наголосила, що вони стежать за новинами, зустрічалась з колегами з української адміністрації та має розуміння про те, що відбувається.

 «Тож маю уявлення про місцеві настрої та ситуацію і дуже рада бачити, що всі працюють старанніше, ніж раніше. І справи рухаються, незважаючи на складні обставини. Але я хочу сама бути на місці та знову спілкуватися з людьми. І ми надзвичайно вдячні за те, що у нас є цей взаємний плідний обмін досвідом і підтримкою», — сказала під час зустрічі Марія Ліндґрен-Салтанова.

Представники Суспільного також обговорили зі шведськими дипломатами новий законопроєкт щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький розповів, що команда Суспільного працює над розвитком цифрової стратегії та нагадав, що ресурси для споживання новин у 2022 році змінились.

 «У нас регулярно перевіряється споживання новин. До 2022 року ми робили це щоквартально, зараз робимо це раз на пів року. Якщо до початку війни основним ресурсом для новин було телебачення, то після став телеграм. Наразі популярність ресурсів для споживання новин виглядає так: телеграм, фейсбук, ютуб, телебачення та радіо», — зазначив Микола Чернотицький.

Фото: Суспільне

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду