«Суспільне Чернігів» запускає новий проєкт про культурний код нації

«Суспільне Чернігів» запускає новий проєкт про культурний код нації

16:27,
2 Серпня 2024
926

«Суспільне Чернігів» запускає новий проєкт про культурний код нації

16:27,
2 Серпня 2024
926
«Суспільне Чернігів» запускає новий проєкт про культурний код нації
«Суспільне Чернігів» запускає новий проєкт про культурний код нації
Проєкт «Фабрична, 12» є спільною роботою команди телеканалу та лідерки гурту Onuka Нати Жижченко.

4 серпня о 17:00 на ютуб-каналі «Суспільне Чернігів» вийде перший випуск проєкту «Фабрична, 12», який присвячений літній частині календарно-обрядового циклу, її традиціям та символам.

Про це  повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Команда проєкту «Фабричної, 12» стверджує, що відповідь на питання: «Ким є ми, українці?» — можна знайти тільки в нашому власному культурному спадку від предків — через пізнання й осмислення, переосмислення його. 

За словами лідерки гурту Onuka Нати Жижченко, мудрість наших пращурів відображається у святах, традиціях та обрядах.

 «Всі смачні деталі, нюанси, — такі затишні, такі рідні. Музика, смак, візуальна складова — це все настільки барвисте, але настільки значуще, в цьому стільки сенсу. Давайте знаходити відповіді на наші запитання і пізнавати самих себе», — зазначає  Ната Жижченко,

«Фабрична, 12» — це назва однойменного сучасного етнографічного мистецького простору в Чернігові, заснованого Натою Жижченко та Євгеном Філатовим. А ще — це адреса будинку дідуся музикантки, заслуженого майстра народних інструментів Олександра Шльончика. 

«Ната — як провідник між культурою минулого та сучасністю. Вона настільки органічно поєднує в своїй творчості етнічні мотиви та сучасні елементи, що одразу розумієш цей міцний зв’язок поколінь і його важливість. Та й не тільки у творчості, а і в житті. Бо, маючи безліч можливостей жити і займатися творчістю десь за кордоном, у безпеці, вона обрала прикордонний Чернігів. Вона і її діти тут, бо тут її коріння», — розповідає продюсерка з виробництва «Суспільного Чернігів»  Ольга Конопацька-Плєхова.

Відомі українські артистки, які працюють в етнічному та фольклорному напрямках, стали учасниками проєкту. Разом з ними глядач шукатиме своє коріння, пізнаватиме свій культурний код, переосмислюватиме його в собі та в сучасному світі. Все це команда поєднає з графікою, якісним візуалом та звуком. 

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду