Суспільний мовник: Відкриття Олімпіади-2024 року дивились краще, ніж у попередні роки

Суспільний мовник: Відкриття Олімпіади-2024 року дивились краще, ніж у попередні роки

11:25,
31 Липня 2024
935

Суспільний мовник: Відкриття Олімпіади-2024 року дивились краще, ніж у попередні роки

11:25,
31 Липня 2024
935
Суспільний мовник: Відкриття Олімпіади-2024 року дивились краще, ніж у попередні роки
Суспільний мовник: Відкриття Олімпіади-2024 року дивились краще, ніж у попередні роки
Також трансляція мала хороші перегляди на ютубі.

Телевізійна трансляція церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі на місцевих каналах Суспільного мовлення та Першому каналі  мала більший перегляд у порівнянні з трансляціями церемоній відкриття попередніх двох Олімпіад — у 2016 та 2021 роках. Про це повідомляє сайт Суспільного мовника

Рейтинг прямоефірної трансляції відкриття становив 2,39%, частка аудиторії – 12,21% (за аудиторією 18+ років, у містах з населенням понад 50 тис. жителів).

Також,  за інформацією Суспільного, відкриття Олімпіади потрапило в тренди ютубу в день трансляції та на наступний день, де посіло першу позицію.

«Станом на 30 липня трансляція церемонії відкриття набрала понад 550 тис. переглядів та залишається в трендах YouTube. Найбільш популярною подією перших трьох днів літніх Олімпійських ігор у телеглядачів місцевих каналів Суспільного Мовлення став футбольний матч Україна — Марокко. Матч наживо був в ефірі 27 липня і став лідером слоту 18:00–20:00 на українському телебаченні цього дня. Рейтинг трансляції становив 1,94%, частка аудиторії — 10,34% (за аудиторією 18+ років у містах 50 тис.+)», — повідомляє мовник.

Нагадаємо, увечері 26 липня в Парижі пройшла церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2024.  Цьогоріч замість звичної процесії на головній арені змагань організатори влаштували парад човнів на річці Сена. Ексклюзивний транслятор Олімпіади-2024 в Україні — Суспільне мовлення

Дивіться трансляції змагань наживо на телеканалі та сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного. 

Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторії 18+, вибірка «50 тисяч+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight.

  • Rat% (Rating) — рейтинг
    Показник визначає розмір глядацької аудиторії події / ТВ каналу кожну секунду як середній відсоток глядачів, що дивились кожну секунду події / ТВ каналу, від загальної кількості людей, що належать до цільової групи. Наприклад, рейтинг (rat%) «Футбол. ЧЄ 2016. Німеччина — Україна» серед чоловіків (вік 4+ років) дорівнював 16,9%. Це означає, що в середньому 16,9% чоловіків віком від 4 років дивилися кожну секунду трансляції матчу Німеччина — Україна (ЧЄ-2016).
  • Shr% (Share) — частка аудиторії
    Відсоток глядачів, що дивилися подію / ТВ канал, від загальної їх кількості у заданий проміжок часу. Наприклад, частка (shr%) «Футбол. ЧЄ 2016. Німеччина-Україна» серед чоловіків (вік 4+ років) дорівнювала 47,00%. Це означає, що серед чоловіків, що дивилися телевізор в час трансляції матчу, 47% дивилися саме цей матч.

Детальніше по показниках — у глосарії ІТК.

Фото: Суспільне 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду