В ефірі Суспільного відбудеться показ концерту Сергія Жадана «Усі вірші»

В ефірі Суспільного відбудеться показ концерту Сергія Жадана «Усі вірші»

12:27,
26 Червня 2024
1593

В ефірі Суспільного відбудеться показ концерту Сергія Жадана «Усі вірші»

12:27,
26 Червня 2024
1593
В ефірі Суспільного відбудеться показ концерту Сергія Жадана «Усі вірші»
В ефірі Суспільного відбудеться показ концерту Сергія Жадана «Усі вірші»
28 червня о 20:00 концерт Сергія Жадана можна буде послухати на радіо «Культура», а о 22:15 – подивитись на телеканалі «Суспільне Культура».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Поетичний вечір Сергія Жадана «Усі вірші» відбувся 25 травня в Палаці спорту. Це сміливий експеримент організаторів, які задумали створити прецедент в українській літературній історії: зібрати вісім тисяч гостей на вечорі поезії в одному з найбільших концертних залів України.

Директор департаменту внутрішнього виробництва Суспільного Володимир Ладижець зазначив, що подія, коли поет збирає Палац спорту, є історичним моментом.

«Також радію, що, попри сумніви зі сторони, ми все ж повірили у формат і взялися за реалізацію цього концерту, щоб його змогли побачити всі охочі. Як на мене, у нас все вийшло, тому окрема подяка всій команді», — каже Володимир Ладижець.

Режисерка концерту — Олена Апчел (яка зараз у ЗСУ), анімація на сцені — Гриця Ерде, музичний супровід — Фіма Чупахін.

Глядачі на слухачі Суспільного матимуть змогу послухати понад 700 віршів Сергія Жадана, написаних з 1993 по 2023 роки. Концерт є презентацією повного зібрання творів в одному томі на 1400 сторінок, що об’єднало 16 поетичних збірок автора.

«Вірші, що хотів читати сьогодні — підбирав давно, десь місяць тому чи, може, навіть більше. Хотілося почитати щось нове і щось давніше. Я відібрав тоді цей вірш, тому що мені подобалася метафора “ніч схожа на розгромлену типографію”. І от кілька днів тому в Харків прилетіла ракета і потрапила в друкарню. Загинуло багато людей, було спалено багато книжок. І це той випадок, коли все це перестає бути метафорою, а стає нашою реальністю. Тому в якийсь момент подумав, що, може, варто цей вірш прибрати, щоб не було надто прямих асоціацій, а потім вирішив — не треба нічого прибирати, бо треба про все це говорити. А головне, що потрібно — підтримувати українські книговидавництва», — відверто поділився на своєму поетичному вечорі Сергій Жадан зі сцени.

6 червня поет, прозаїк, перекладач, громадський діяч та лідер гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма» мобілізувався до лав 13-ї бригади Національної гвардії України «Хартія».

Весь прибуток від концерту-зустрічі з талановитим українським автором передали на потреби ЗСУ, зокрема на потреби 13-ї бригади Національної гвардії України «Хартія». Таким чином, за словами організаторів, українська культура працює на українську перемогу.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду