В ефірі Суспільного відбудеться показ документального проєкту «Я залишаюсь»

В ефірі Суспільного відбудеться показ документального проєкту «Я залишаюсь»

14:40,
8 Квітня 2024
711

В ефірі Суспільного відбудеться показ документального проєкту «Я залишаюсь»

14:40,
8 Квітня 2024
711
В ефірі Суспільного відбудеться показ документального проєкту «Я залишаюсь»
В ефірі Суспільного відбудеться показ документального проєкту «Я залишаюсь»
З 9 квітня щовівторка та щосереди о 21:00 на місцевих каналах Суспільного виходитиме 6-серійний документальний проєкт «Я залишаюсь».

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, проєкт створено спільно з Центром суспільних ініціатив «Перспектива» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 Автори стрічки показують людей, які пережили окупацію, втрату бізнесу, домівки або рідних, але залишаються в Україні, розвивають свою громаду, створюють умови, для тих, хто поїхав, щоб їм було куди повертатись.

Приміром, одна з героїнь документального проєкту — Наталія Тарабалка — втратила на війні сина, та не опустила рук, створила у своїй громаді реабілітаційний центр для військових та їхніх родин. Глядачі  побачать історії людей, які можуть бути прикладом для інших. Бо це історії про людей, які випікали хліб в окупації, бо не було чого їсти, а потім подалися на грант на розвиток власної справи — і тепер мають невелику пекарню та продають хліб у селі, або ж про тих, хто збирав урожай та проводив посівну, попри те, що від снарядів займалися поля.  

Над створенням документального проєкту «Я залишаюсь» працювали: авторка ідеї та продюсерка — Анна Слюсаренко; режисерка — Людмила Мельник; журналістка, редакторка — Олександра Коваль;  оператор — Денис Блажиєвський;  режисерка монтажу — Лариса Шабрацька;  музичний редактор — Роман Горобець; звукорежисер — Євген Каганович;  корекція кольору — Михайло Городничий;  графіка — Володимир Рибченко;  диктор — Руслан Потєхін

Команда проєкту мала на меті не лише показати виклики громад, а й можливі розв’язання місцевих проблем. Зокрема, формування добровольчого руху, інтеграція переселенців у життя громади, переміщення бізнесу, порятунок і збереження музейних колекцій у прикордонні, гуртування людей навколо відбудови й освіти.

Знімальна група побувала у прифронтових, деокупованих і тилових громадах. Глядачі побачать історії з Шевченківської громади Миколаївщини, Новобасанської — на Чернігівщині, Охтирської на Сумщині, Опішнянської Полтавської області, Хотинської  на Чернівеччині та Коломийської громади Івано-Франківської області.

Авторка ідеї та продюсерка проєкту Анна Слюсаренко каже, що він складається з історій людей, які обрали залишатися у своїх невеликих містах та селах і бути корисними своїй громаді.

«Ми хочемо, аби в Україні чутно було не лише голос столиці чи великих міст, а й голос громад, щоб малі міста й села були життєстійкі, навіть в умовах війни. Коли українців хочуть знищити як націю, кожен із героїв документального проєкту говорить: “Я залишаюсь”», — зазначає Анна Слюсаренко.  

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Знову суспільне просто покаже
22:01 / 08.04.2024
Чужий проект, чужий фільм... Не свого виробництва... Щось мені тепер суспільне нагадує старовинну тумбу для афіш, яку спочатку смачно мастять смердячим клеєм, вареним з дохлятини, а потім наліплюють наперекосяк афіші. А потім ще безпритульні безпородні кобелі задирають на цю тумбу ногу.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду