Що подивитись на Суспільному у святкові новорічні дні

Що подивитись на Суспільному у святкові новорічні дні

14:10,
29 Грудня 2023
3333

Що подивитись на Суспільному у святкові новорічні дні

14:10,
29 Грудня 2023
3333
Що подивитись на Суспільному у святкові новорічні дні
Що подивитись на Суспільному у святкові новорічні дні
Різдвяні пісні зі сховищ, гумористичні проєкти, новорічні концерти та історію про святкування буковинської Маланки дивіться на платформах Суспільного у святкові дні Нового року.

Докладно про те, що та де дивитись, повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Перший телеканал Суспільного мовлення

31 грудня з 18:00 до 00:00 під час інформаційного марафону «Єдині новини» ведучі Анна Чередниченко та Андрій Діхтяренко говоритимуть про Новий рік на фронті та як бійці готуються на передовій, зокрема на Бахмутському та Авдіївському напрямках, зустрічати 2024 рік. Серед тем також — підготовка до Нового року в Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі, заборона використання феєрверків та святкування в Антарктиді.

У випусках новин журналісти підбиватимуть підсумки року. Очікуються прямі включення з українських міст та з-за кордону. Впродовж вечора у прямому ефірі показуватимуть, яка панує атмосфера в Києві, як проходить святкування Щедрого вечора та які побажання українці  мають на 2024 рік.

На глядачів також чекають привітання від учасників цьогорічного Нацвідбору на «Євробачення-2024» та різдвяно-новорічна версія пісні «Квітка» від представниці України на «Дитячому Євробаченні 2023» Анастасії Димид. До привітань долучаться Ірма Вітовська, гурт Kalush Orchestra, Тарас Тополя, Джамала, Shumei, Тіна Кароль, Світлана Тарабарова, Андрій Хливнюк та інші артисти.

У новорічну ніч українців привітає колектив ударних інструментів оркестру Почесної варти «Клейноди», а заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних сил України виконає «Щедрика».

Традиційно в останні хвилини 2023  року президент України  Володимир Зеленський звернеться до українців з новорічним привітанням. 

Телеканал «Суспільне Культура»

31 грудня:

О 15:00 — художній фільм «Чарівне перо», у якому події розгортаються в маленькому місті Питлов, розташованому біля підніжжя пагорба Первідл. Місцеві жителі, переважно селяни й ремісники, не підозрюють, що всі їхні витівки та злочини записуються в спеціальну Книгу гріхів чарівним пером. Але одного разу перо перестає працювати, тому Люцифер відправляє диявола Боніфація забрати нове перо на околицях Первідла. Молодий чорт із тріском провалює просте завдання, що призводить до низки подій, у результаті яких у місті влада опиняється в руках шахраїв і ледарів. Тепер Боніфацію належить знайти в собі найкращі якості, звільнити Питлов, Люцифера і завоювати серце красуні Маргарет.

О 16:50 — художній фільм «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке». Сценарій базується на казці українського сценариста та казкаря-лірника Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

О 18:45  —  великий ювілейний концерт Наталі Фаліон та «Лісапетного батальйону».

О 22:20 — великий ювілейний концерт українського композитора Олександра Злотника з повтором 1 січня о 17:20.

1 січня:

О 14:00 — художній фільм «Майже ідеальне кохання». Інженерка Ізабель наймає колишнього злочинця Іво як домашнього помічника для свого хворого батька. І невдовзі чоловік і жінка закохуються одне в одного. Тільки Іво не розповідає Ізабель про своє важке минуле.

О 15:40 — художній фільм «Щодня щось нове». Вирушаючи на кілька днів у термінових справах до Берліна, Ніклас фон Шерманн і його дружина Вівіан змушені просити нову прибиральницю Марі Вагнер залишитись піклуватися про хвору матір Нікласа, стару вдову Грету, чия медсестра Райш щойно пішла. Згодом між Марією і Гретою склалися дуже теплі та дружні стосунки, завдяки чому Грета розкриває давню сімейну таємницю, що шокує Нікласа.

 

30 та 31 грудня дивіться на місцевих каналах Суспільного та каналі «Суспільне Новини» у «Суспільне. Спротив» і між основними програмами «Щедрівки з бомбосховищ». Це продовження циклу «Колядки з бомбосховищ» від регіональної команди Суспільного, в якому діти та дорослі з різних куточків України заспівали різдвяних пісень у сховищах, де проводять багато часу через російські обстріли.

У ніч із 31 грудня на 1 січня на місцевих каналах Суспільного вийдуть гумористичні проєкти та концерти-квартирники, покликані додати позитиву і підтримати українців, які живуть у воєнних буднях.

О 21:00 —  «Позитивно-підвальне шоу», «Стендап» та «Наші без раші». Шоу виходитимуть із перервою на випуски загальнонаціональних новин «Суспільне Новини. Головне» — о 22:00 та 23:00.

Після опівночі місцеві канали покажуть чотири концерти проєкту «Квартирник на Суспільному»:

00:00 — черкаського рок-гурту «Спів Братів»;

00:30 — Yarova з Луцька;

00:55 — чернігівського LiveN;

1:30 — «КораЛЛі» з Івано-Франківська.

30-31 грудня на «Суспільне Одеса» у межах «Суспільне. Спротив» дивіться  сюжет про буковинську Маланку, підготовлений командою Координаційного центру мовлення національних спільнот і проєктів розмаїття Суспільного. В сюжеті глядачі побачать традиції святкування в румунськомовному селі Чернівецької області.

«Українське радіо»

У ніч з 31 грудня на 1 січня у новорічному спецефірі на «Українському радіо» ведучі Олена Зелінченко і Валентина Троян з 23:00 і до 03:00 згадають непересічні події року під улюблені пісні українців та поговорять про найпопулярніші стрічки й книжки, найцікавіші винаходи і стартапи, найгучніші суперечки й скандали, найточніші влучання по ворогу.

1 січня з 12:00 і до 15:00 «Українське радіо» і радіо «Культура» проведуть спецефір, у межах якого транслюватимуть традиційний Новорічний концерт Симфонічного оркестру Віденської філармонії. Ведучі трансляції — Роман Коляда і Наталя Попудрібко.

Журналісти «Українського радіо» підготували низку ефірів у рамках традиційних програм «Сьогодні. Зранку», «Сьогодні. Вдень» і «Сьогодні. Ввечері», в яких підсумовують події 2023 року.

Радіо «Промінь»

З 1 січня 2024 року радіо «Промінь» запускає радіоверсію «Стендапу» у співпраці з департаментом суспільно важливого контенту та спеціальних проєктів Суспільного мовлення.

Радіоверсія проєкту виходитиме з понеділка по п'ятницю по п'ять випусків упродовж дня на хвилях Київ — 97.2 FM, Харків — 100.5 FM, Львів — 102.5 FM та інших або через додаток для айфонів apps.apple.com та андроїдів play.google.com. 

Радіо «Культура»

30 грудня, о 13:00 слухайте гру юних українських музикантів-учасників проєкту «Я — віртуоз!» у супроводі заслуженого симфонічного оркестру «Українського радіо» під орудою Володимира Шейка.

31 грудня:

о 09:00 — наукові підсумки року;

о 10:00 — літературні підсумки з Євгенієм Стасіневичем;

о 16:00 — підсумки з життя музеїв та збереження культурної спадщини.

30 і 31 грудня о 15:00 очікуємо важливу прем’єру за сценарієм Владислава Івченка — радіодетектив «Банда винової дами».

О 13:00 слухайте радіоверсію історичного концерту Української республіканської капели у нью-йоркському Карнеґі-холі. Саме там 100 років тому Америка вперше почула «Щедрик» Миколи Леонтовича, який згодом став символом американського Різдва. Відтворила історичний концерт Хорова капела «Українського радіо» під орудою Юлії Ткач.

О 17:00 звучить радіоверсія мюзиклу «Тигролови» за однойменним романом Івана Багряного.

О 21:00 — радіоконцерт «Різдво у стилі джаз».

О 22:00 добірка святкової музики у виконанні колективів «Українського радіо». Обробки колядок і щедрівок Віктора Степурка, Олександра Яковчука, Ганни Гаврилець, Івана Небесного та інших українських композиторів.

О 23:00 проводжаємо рік і слухаємо концерт радіоансамблів Західнонімецького суспільного мовника — «Різдво, що свінгує» від співака Тома Гейбеля.

1 січня:

12:05 — традиційний новорічний концерт Симфонічного оркестру Віденської філармонії. Пряма трансляція. Ведучі — Наталя Попудрібко та Роман Коляда.

Команда телевізійних новин у межах марафону «Єдині новини» підсумує рік, що минає. Зокрема, говоритимуть про те, що змінилося на фронті впродовж 2023 року, та зроблять огляд найважливіших міжнародних подій. Команда «Суспільне Харків» працюватиме в новорічну ніч на позиціях українських військових.

31 грудня на сайті «Суспільне Новини» вийде добірка світлин року, зроблених фотографами Суспільного. Цього дня також вийде матеріал із топом перемог року, сформований разом з урядовцями, лідерами думок та експертами.

Також вийде новорічний випуск проєкту «Ремовська Інтерв'ю» на телеканалі «Суспільне Новини» зі стендапером Василем Байдаком.

У передноворічні дні команда сайту «Суспільне Культура» підготувала низку тематичних матеріалів, присвячених підсумкам року в культурних та громадських сферах життя.

До Нового року команда цифрових платформ підготувала на ютуб-каналі «Суспільне Культура» спецвипуск «Artилерія» з Юлею Ткачук, присвячений музичним підсумкам року, зокрема доробкам незалежних музикантів. Гостями випуску стануть репер Otoy і журналіст, музикант Альберт Цукренко. Водночас головні редактори музичних та культурних видань нададуть свої рекомендації артистів та альбомів року.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
глядач
18:31 / 30.12.2023
А на регіональних каналах суспільного що дивитись? Суцільні повтори? Нічого цікавого! То навіщо все це фінансувати?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду