Державні нагороди отримали журналістки Суспільного мовлення

Державні нагороди отримали журналістки Суспільного мовлення

13:14,
7 Грудня 2023
1733

Державні нагороди отримали журналістки Суспільного мовлення

13:14,
7 Грудня 2023
1733
Державні нагороди отримали журналістки Суспільного мовлення
Державні нагороди отримали журналістки Суспільного мовлення
Кореспондентка «Суспільне Черкаси» Вікторія Хамаза отримала орден «За заслуги» ІІІ ступеня, кореспондентка «Суспільне Миколаїв» Валентина Гурова та журналістка Координаційного центру мовлення національних спільнот Суспільного Сімона Нестеренко-Шатро нагороджені орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, Вікторія Хамаза, Валентина Гурова та Сімона Нестеренко-Шатро отримали 6 грудня державні нагороди України, відповідно до Указу Президента України №316/2023 від 6 червня 2023 року.

Вікторія Хамаза паралельно з роботою кореспонденткою з початком повномасштабного вторгнення займається волонтерством. Вона закриває збори медиків та військових, займається евакуацією людей з прифронтових територій. Вікторія Хамаза зазначила, що це не лише її нагорода, а й всієї команди Суспільного, а також усіх небайдужих українців.

Авторка та редакторка програми ромською мовою «Романо Джівіпен» Координаційного центру мовлення національних спільнот Суспільного Сімона Нестеренко-Шатро  спільно з командою під час повномасштабного вторгнення створюють проєкти про національні спільноти і те, як вони долучаються до захисту суверенітету України.

«Цей орден мотивує мене зростати, працювати більше і якісніше, руйнувати стереотипи щодо ромів. Пишаюся тим, що я, як ромка, отримала цю нагороду, що вкотре доводить: ми частина суспільства. Дякую всім, хто поруч», — каже Сімона Нестеренко-Шатро.

Валентина Гурова з 2016 року знімає сюжети про мешканців та захисників прифронтової зони. Вона фільмувала наслідки обстрілів, здійснених російською армією в деокупованих селах. У день підриву росіянами Каховської ГЕС вирушила знімати в Херсон.

«Безперечно, приємно отримувати таку нагороду, в ній є заслуга всієї команди “Суспільного Миколаїв”. Адже без участі людей, з якими я працюю, без підтримки не було б і матеріалів. Отже, рухаюсь у правильному напрямку», — розповідає Валентина Гурова.

Нагадаємо, співробітниця Суспільного Ірина Цибух, а нині парамедикиня медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри», отримала нагороду від президента України — орден «За заслуги».

 Фото: Суспільне

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду