Новинам Суспільного довіряють 86% аудиторії

Новинам Суспільного довіряють 86% аудиторії

13:37,
3 Листопада 2023
2361

Новинам Суспільного довіряють 86% аудиторії

13:37,
3 Листопада 2023
2361
Новинам Суспільного довіряють 86% аудиторії
Новинам Суспільного довіряють 86% аудиторії
Про це свідчать дані соціологічного дослідження «Барометр довіри до новин Суспільного», яке на замовлення Суспільного мовника було проведене у квітні 2023 року.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Зокрема зазначають, що 38% українців за останній тиждень споживали новини Суспільного мовлення на будь-якій платформі, 86% аудиторії довіряють переглянутим новинам. А про сталість довіри глядачів та слухачів свідчать результати досліджень 2022–2023 рр.

Найбільше українці споживають новини Суспільного в телемарафоні — 43%. 34% — на сторінках і каналах Суспільного в соціальних мережах; 25% — на радіостанціях Суспільного («Українське радіо», радіо «Промінь», радіо «Культура»); 24% — на місцевих телеканалах; 12% — на сайті «Суспільне Новини».

«Українське радіо» залишається лідером за споживанням і довірою до новин з великим відривом від інших радіостанцій. Сайт «Суспільне Новини» традиційно входить у десятку лідерів за споживанням новин і довірою до них. 

Нагадаємо, відсоток слухачів, які віддають перевагу новинам саме на «Українському радіо», зріс із 19% у 2022 році до 21% у 2023-му. Про це йдеться в дослідженні «Українські медіа, ставлення та довіра у 2023 році», яке було виконано InMind на замовлення міжнародної організації Internews, що реалізує проєкт «Медійна програма в Україні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду