Товариський матч Німеччина—Україна напередодні відбіркових матчів Євро-2024 транслюватимуть MEGOGO та Суспільне

Товариський матч Німеччина—Україна напередодні відбіркових матчів Євро-2024 транслюватимуть MEGOGO та Суспільне

14:50,
8 Червня 2023
5335

Товариський матч Німеччина—Україна напередодні відбіркових матчів Євро-2024 транслюватимуть MEGOGO та Суспільне

14:50,
8 Червня 2023
5335
Товариський матч Німеччина—Україна напередодні відбіркових матчів Євро-2024 транслюватимуть MEGOGO та Суспільне
Товариський матч Німеччина—Україна напередодні відбіркових матчів Євро-2024 транслюватимуть MEGOGO та Суспільне
Футбольний поєдинок ексклюзивно покажуть медіасервіс MEGOGO та місцеві телеканали Суспільного мовлення.

12 червня о 19:00 Національна збірна України з футболу проведе товариський матч проти збірної Німеччини напередодні кваліфікаційних поєдинків на Євро-2024. 

Пряму трансляцію дебютної гри Сергія Реброва на чолі головної команди країни можна подивитись в інтернеті ексклюзивно на медіасервісі MEGOGO: на інтерактивному каналі «MEGOGO Футбол Перший» та в розділі «Спорт» за передплатами «Максимальна» або «Спорт». 

Суспільний мовник покаже футбольний матч на місцевих телеканалах (наприклад, «Суспільне Київ», «Суспільне Дніпро», «Суспільне Тернопіль» тощо) у цифровому етері T2, кабельних мережах та IPTV (крім OTT*).

Коментувати товариський матч Німеччина—Україна на обох платформах будуть Вадим Шевякін та Сергій Лук’яненко. Власна передматчева студія на MEGOGO почнеться о 18:00, а студія на місцевих каналах Суспільного мовлення — о 18:15.

Генеральний продюсер суспільно важливого контенту та спеціальних проєктів Суспільного Мовлення Костянтин Стрюков розповів, що товариська зустріч є знаковою для обох команд, оскільки Бундестім проводить свій 1000-й матч, а Україна — перший під керівництвом Сергія Реброва. «Я вкотре хочу подякувати нашим партнерам з MEGOGO, які розділили свої ексклюзивні права з нами. Завдяки цьому в усіх українців буде змога подивитись цей матч: або на медіасервісі MEGOGO, або на місцевих каналах Суспільного в цифровому ефірі Т2, кабельних мережах та IPTV. Обирайте, що вам імпонує, та вболівайте за нашу збірну», — зазначив Костянтин Стрюков. 


MEGOGO та Суспільне мовлення транслюють матчі збірної України у відбірковому циклі на Чемпіонат Європи з футболу 2024 року. 

Найближчі матчі збірної України у відборі — 16 червня проти збірної Північної Македонії та 19 червня проти збірної Мальти.

Медіасервіс MEGOGO — офіційний мовник відбіркового циклу на Чемпіонат Європи-2024.

«Детектор медіа» звернувся до пресслужби суспільного мовника із запитанням, чи буде створений окремий сигнал каналів, які транслюватимуть матч Євро в диджиталі.

Нагадаємо, Суспільне придбало у Megogo права на трансляцію матчів на місцевих каналах у цифровому етері та кабелі, а також на радіотрансляцію в етері «Радіо Промінь». Втім, Megogo зберіг за собою цифрові права, тобто права на ОТТ. Суспільне та його регіональні філії, які показували матч, — лінійні канали. І їх транслюють у мережах багатьох провайдерів, зокрема й на ОТТ-платформах, які є конкурентами Megogo. Таким чином виникла дилема. Адже, згідно з угодами, ОТТ-провайдери транслюють лінійні канали Суспільного. Але Суспільне не має прав на диджитал щодо показу цих матчів і не може їх транслювати саме на платформах.

Щоб розв’язати цю проблему, Суспільний мовник створив іще один сигнал, заздалегідь звернувся до платформ із листом і попросив замінити сигнал на час трансляції матчу. Таким чином у цифрі та кабелі на регіональних каналах Суспільного виходив футбол, а на ОТТ/IPTV — марафон. 

Партнерський сервіс групи «1+1» у час трансляції матчу (26 березня о 19:00) на екрані «Суспільне. Київ» розмістив плашку з повідомленням про те, що трансляція футбольних матчів припинена «за одноосібним рішенням телеканалів "Суспільне"». Також сервіс розмістив електронну пошту телеканалів для надсилання звернень про причини відключення. Інші ОТТ-сервіси просто замінили сигнал.

Суспільне обурили дії «Київстар ТБ».

У відповідь «1+1 медіа» звинуватило Суспільне в порушенні договору з «Київстар ТБ», адже компанія змінила параметри своїх каналів під час показу матчу відбору на Євро-2024. 

Пресслужба регулятора підкреслила, що Нацрада не втручається в господарські відносини суб’єктів інформаційної діяльності. Однак регулятор звернув увагу, що «трансляція двох телевізійних сигналів не передбачена законодавством»: «Якщо є два різних сигнали, то компанія повинна отримувати ліцензію». Саме тому регулятор застерігає Суспільне: «Національна суспільна телерадіокомпанія України входила до складу універсального медіасервісу (на той час — до УПП), і трансляцію її програм у незмінному вигляді повинні були забезпечити всі провайдери програмної послуги для всіх абонентів. Тобто жодних винятків. Суспільному мовленню треба надалі, мабуть, уважно ставитися до придбання прав, враховуючи ту обставину, що вони входять до універсального медіасервісу та їхні програми повинні бути доступні всім глядачам».

Фото:пресслужба MEGOGO 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду