На Суспільному схвалили новий Колективний договір на 2021–2026 роки

На Суспільному схвалили новий Колективний договір на 2021–2026 роки

13:34,
30 Листопада 2021
3263

На Суспільному схвалили новий Колективний договір на 2021–2026 роки

13:34,
30 Листопада 2021
3263
На Суспільному схвалили новий Колективний договір на 2021–2026 роки
На Суспільному схвалили новий Колективний договір на 2021–2026 роки
Новий Колективний договір отримав одноголосну підтримку як з боку роботодавця, так і з боку колективу.

Вдруге за період існування Національної суспільної телерадіокомпанії України трудовий колектив розглянув і схвалив Колективний договір, цього разу на 2021–2026 роки.

Таке рішення ухвалили на загальній конференції трудового колективу за участю делегатів усіх самостійних структурних підрозділів центральної дирекції та філій, яка відбулася 25 листопада у київському телецентрі «Олівець».

Упродовж цілого дня делеговані представники обговорювали нововведення та пропонували й розглядали правки до тексту документу згідно із процедурою, визначеною Законом України «Про колективні договори і угоди».

30 листопада договір підписали голова правління Суспільного Микола Чернотицький, голова Профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна, директорка з управління персоналом Суспільного Вікторія Сидоренко та голова спільного представницького органу профспілок НСТУ Олександр Косяченко.

На початку конференції голова наглядової ради Суспільного мовника Світлана Остапа зазначила, що компанія має бути найкращою не тільки за професійними стандартами, а й у корпоративній культурі. 

«Реформа Суспільного мовлення набагато глибша і масштабніша, ніж суспільство та представники влади можуть побачити або почути в наших теле- та радіоефірах. Вир змін відбувається всередині, і незабаром реалізується один із кроків реформи — підписання колективного договору. Ми всі разом відстоюємо не тільки найкращі професійні стандарти, а й цінності здорової корпоративної культури. Ми підтримуємо одне одного та робимо визначну спільну справу. Цей колективний договір створили якнайбільше соціально орієнтованим, справедливим для працівників та працедавця. Бажаю вам сьогодні успіху й позитивного результату», — сказала вона.

За словами директорки з управління персоналом Суспільного, співголови робочої комісії для ведення колективних переговорів Вікторії Сидоренко, новий колективний договір отримав одноголосну підтримку як з боку роботодавця, так і з боку колективу. «Ми дійшли згоди та порозуміння щодо всіх, навіть найбільш дискусійних питань», – зазначила вона.

Голова первинної профспілкової організації НСТУ Олександр Косяченко зазначив, що різниця між обговоренням старого колективного договору та нового — у питаннях, які розглянули: «Три роки тому були інші питання та інші реалії. Пройшло три роки, і це обговорення відбулося в атмосфері розуміння й конструктиву. Ми пройшли на три роки вперед, стали прогресивнішими, стали трохи іншими, і, сподіваюся, що це підтвердження ми отримаємо за кілька днів у паперовому варіанті Колективного договору».

Голова первинної профспілкової організації НРКУ Оксана Маловічко розповіла, що задоволена ухваленням низки пропозицій з покращення матеріального стану працівників, а також відзначила високий рівень організації процедури розгляду.

Нагадаємо, у серпні 2018 року зареєстрували Колективний договір НСТУ на 2018-2023 роки. У 2018 році 32 працівники Суспільного скористалися новою нормою Колективного договору про відгул на День знань

Посилання за темою:

Два голоси – проти. Як ухвалювали новий колективний договір на Суспільному

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
3,14zdets
01:13 / 07.12.2021
Чернівці-продюсер філії має дружину в редакторках, кума в ведучих. Запоріжжя - продюсерка утримує чоловіка в операторах, Херсон- чоловік був продюсером, дружина в нього ведучою, мені продовжувати?
Відділ кадрів
09:54 / 03.12.2021
Голові первинної профспілкової організації НСТУ Олександру Косяченку 69 років. Скажіть, він буде захищати права працівників суспільного?
А з пунту 5.40 зробим 7.40, тобто, по-єврейськи?
00:32 / 02.12.2021
Гризунські працюють братами, один, правда, періодично шастає на канал Україна доотримати що не доотримав, утім його завжди беруть назад і кожного разу на хороші посади, Грузинський працевлаштував всіх своїх подружок з каналу Україна на хороші місця і зробив їм нічим не мотивовану кар'єру за 4 місяці (! з високого місця не зе вище), у Остапи працює брат та профнепридатна кума-сепаратистка, у місцевого ізригальика панегіриків на честь Зураба Аласанії Ігоря Куляса, ой, вибачте, автора, там працює дружина, ведучий Криму Юрій Спасокукуцький чи як його там працює з дружиною-редактором, яка за нього всюди замовляє словечка, Марія Фрей працювала зі своїм братом Денисом Мініним і пхала його всюди. І це тільки Київська філія. А про що ми взагалі говоримо, якщо CEO компанії Микола Чорнотицький прцює зі своїм цивільним чоловіком Дмитром Хоркіним? Це конфліктизе інтересів, а не конфлікт. Тому ваш колективний договір це брехня та окозамилювання, як і все що ви робите. Чекайте на кримінальні провадження.
Колдоговір
17:32 / 01.12.2021
5.40. В AT «НСТУ» забороняється спільна робота осіб, які є близькими родичами чи свояками (батьки, подружжя, брати, сестри, діти, а також батьки, брати, сестри і діти подружжя), якщо у зв’язку з виконанням своїх трудових обов’язків вони безпосередньо підпорядковані або підконтрольні один одному." Хіба в НСТУ - в ЦД і особливо філіях ( де все "на виду") не працюють близькі родичі керівників? За що ви,шановні, голосували?
не учасник зборів
14:46 / 01.12.2021
О! Не може бути! Проголосували одноголосно! Ніколи такого не було!Це однозначно "перемога"! Комуністичне суспільне мовлення! Здобули!
оце профспілка ! а Косяченко може тільки сраку підставляти
14:01 / 01.12.2021
Профспілка "ПриватБанку" повідомила про пред'явлення вимоги наглядовій раді про звільнення Герхарда Бьоша - голови правління "ПриватБанку".
Плавали, знаем
04:02 / 01.12.2021
Знаем-знаем, кто ходит на таке собрания. Видели, присутствовали... Те, кто перед начальством в три погибели согнулись, и подхалимствуют, подхалимствуют без конца. У них и ничем не аргументированный карьерный рост, и премии, и сюсюканья. А рабочие и умные сотрудники с хорошим образованием и хорошо делающие свое дело получают одни шишки, шпильки и премии не видят НИ ОДНОГО МЕСЯЦА в году. По крайней мере, в Киевской филии именно так. Вся обстанівка побуждает к увольнению, ибо безперспективняк и депресняк. А жаль, хотелось поработать на Суспільном. Но вместо Суспыльного вышло только Дерибанне та Підлизальне.
Які ж ви олені
19:04 / 30.11.2021
ало! волинська філія! то ви Соньку делегували? ви там зовсім йобн...сь? позорисько! яке щастя що звідти пішла!! Їжте тепер той колдоговір, не залятайтесь
Лобзателям
18:38 / 30.11.2021
Знаєм-знаєм цих "делегатів"... сраколизи, яких висуває керівництво, а решта колективу на низах мовчки голосує за них "за", бо боїться за посади, за премії. В результаті голосуються ті пункти, які потрібні правлінню, бо ж навіть не пискнуть. Написано, в частині прав працівників як завжди, "за мир, труд, май, дружбу-жвачку", а щодо топ-менеджерів, то там конкретні формулювання, особливо, в частині свого преміювання...
Зміни хоч реальні є?
17:13 / 30.11.2021
Не знаю щодо нинішнього колективного договору, але була присутня на голосуванні за попередній, працюючи в компанії в 2018-2019 роках, і в попередньому на папері все було непогано, але реалії... Однією з причин мого звільнення був жорсткий булінг від безпосереднього керівника, який виражався в словесному тиску і залякування, демонстрації відвертої неприязні, бажанні зізлати мене в нерейтинговий проєкт без будь-яких причин, і повній відсутності преміювання. Я доносила цю ситуацію до вищих керівників, Владислава Грузинського і Федора Скрипника, але жодної реакції не прослідувало. Більше того, пан Грузинський і пан Скрипник за весь рік ні разу не відвідали нащш відділ і не поцікавилися його проблемами, хоча мали це робити за своїми посадовими обов'язками. При звільнні в анкеті "на виході" я також виклала цю ситуацію, але жодної реакції не прослідувало. Хоча моя робота була професійною, що підьверджувалося результатами, внутрішнімі моніторингами та записами-відзнаками у трудовій книжці. Ця ситуація була "сірою зоною", адже по своїй доброті та наївності я не збирала доказів булінгу у вигляді записів на диктофон тощо. Закликаю не повторювати моєї помилки, я також тепер, зіткнувшись з подібним, буду все фіксувати для судового позову. Сподіваюсь, новий договір забезпечить адекватні умови роботи для працівників. Сподіваюсь, але не вірю. Утім, якщо так, я рада, але чому я маю за це заплатити своєю психікою? Якщо ні... а найімовірніше так і є, не співчуваю тим хто залишився: якщо для вас нормально терпіти, то терпіть.
Кент
15:35 / 30.11.2021
Цей договір таке ж фуфло, як і все, що зараз робиться в НСТУ .
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду