Зафіксували фейкові сайти  «Суспільне Новини», які рекламують ліки

Зафіксували фейкові сайти «Суспільне Новини», які рекламують ліки

16:09,
31 Березня 2023
3414

Зафіксували фейкові сайти «Суспільне Новини», які рекламують ліки

16:09,
31 Березня 2023
3414
Зафіксували фейкові сайти  «Суспільне Новини», які рекламують ліки
Зафіксували фейкові сайти  «Суспільне Новини», які рекламують ліки
Автори:
Сайти-клони використовують дизайн Суспільного та логотип «Суспільне Новини» і рекламують нібито ліки.

У Національній суспільній телерадіокомпанії України зафіксували, що сторонні особи створили декілька сайтів-клонів «Суспільне Новини», де рекламують нібито лікарський засіб.

Суспільне звернеться до правоохоронних органів із заявою щодо використання сторонніми особами логотипа «Суспільне Новини», щоб розслідувати цей інцидент та заблокувати сайти сторонніх осіб.

Як повідомили на корпоративному сайті Суспільного, на даний момент зафіксовано декілька сайтів-клонів, які оформлені як сайт «Суспільне Новини», використовують його дизайн, елементи бренду, зокрема логотип. «Можливо, це зроблено для того, щоб ввести в оману читачів, які довіряють Суспільному, а отже мають довіряти інтерв’ю з лікарем та продукту, що рекламується», — припускають у НСТУ.

У компанії повідомили, що Суспільне не пов’язане з цими сайтами, не давало згоди на використання своїх логотипів стороннім особам — це порушення прав інтелектуальної власності.

Сайт «Суспільне Новини» має один домен — https://suspilne.media. «Просимо читачів звертати на це увагу та критично оцінювати інформацію, яку вони отримують з інших джерел. Підкреслюємо, що Суспільне Новини не розміщує джинсу та на сайті відсутня реклама», — зазначили у компанії.

Нагадаємо, 30 березня на території Києво-Печерської лаври один зі священників московського патріархату штовхнув кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Мойдодир
18:29 / 06.04.2023
НЕсподівано сайт СУНОВИН опиняється в топі переглядів- моніторінг - ой, ні це фейковий з рекламою ліків)))))
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду