Роксолана Бичай звільнилася з «UA: Першого»

Роксолана Бичай звільнилася з «UA: Першого»

11:28,
31 Січня 2022
7160

Роксолана Бичай звільнилася з «UA: Першого»

11:28,
31 Січня 2022
7160
Роксолана Бичай звільнилася з «UA: Першого»
Роксолана Бичай звільнилася з «UA: Першого»
Останнім часом журналістка висвітлювала діяльність Верховної Ради України у «Новинах» на «UA: Першому».

Журналістка «Новин» Роксолана Бичай звільнилася з суспільного телеканалу «UA: Перший».

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуку і підтвердила особисто «Детектору медіа».

«Я співпрацювала із Суспільним з 15 років. У 18 офіційно стала кореспонденткою Новин. За весь час роботи мені жодного разу ніхто не сказав, як і що розповідати про тих чи інших політиків. Тут я розповідала усе, як є. І за це дякую Суспільному», – зазначила вона у фейсбуку.

Журналістка розповіла «Детектору медіа», що на Суспільному стала першою політичною кореспонденткою.

«Трохи більше, як 5 років тому, коли я вирішила працювати журналістом, моя найбільша ціль була – працювати чесною журналісткою. Говорити правду і не підігрувати нікому. Тоді я мріяла працювати на Суспільному. Спочатку на волонтерських засадах майже 3 роки. А зрештою після стажування стала наймолодшою на той час кореспонденткою Новин на Суспільному. Мені якраз виповнилось 18. Коли я прийшла, політичного кореспондента на Суспільному не було. Цим займалися різні кореспонденти. Я радію, що тоді запропонувала, щоб я як політична журналістка глибше займалася політичними новинами. Не виключаючи роботи над іншими темами. Федір Скрипник тоді погодився на цю пропозицію. І порівняйте висвітлення політики тоді і зараз. Думаю, нам усе вдалось», – поділилася Роксолана Бичай.

За її словами, їй прийшов час рухатися далі.

«Зараз, думаю, мені час рухатись далі. Я завжди готова допомогти чим зможу, бо ідея якісного, незалежного і чесного ЗМІ дуже важлива для мене. І я впевнена, у Суспільного усе вийде», – зазначила вона.

Роксолана Бичай останнім часом висвітлювала діяльність Верховної Ради України у «Новинах» на «UA: Першому». До того від Суспільного їздила у відрядження закордон, брала участь у пресконференціях президентів України.

Фото: фейсбук Роксонали Бичай

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
відділ кадрів
12:36 / 06.02.2022
Вакансія на суспільному! З 3 лютого. Політичний кореспондент. Ось так. Роксолана пішла й інших кандидатур в Новинах не знайшлося. "Вміють" на суспільному виховувати кадри, нічого не скажеш! Є охочі?
нове місце роботи
12:32 / 02.02.2022
Політичний кореспондент на Радіо Свобода.
Озвучте нове місце роботи
17:06 / 01.02.2022
бо Бичай одна з тих провінційних професійних кар'єристок, які голосніше за всіх кричали вивчену у папи-Грузинського пісеньку про "олігархічні комерційні канали як форму журналістського пекла". І невдовзі Тарас Себастьянович на 1+1, головний пропагандист-малолєтка, стрижений пацанчик, забула ім'я на РУкраїні24, а сам папа Грузинський періодично забігає з раю-Суспільного в пекло-РУкраїну довинести те, що недовиніс. Ну і, звісно, харя Чорнотицього Остапи це окремий вид огиди. Шльодри провінційні звичайні. Презирство до вас.
подив
09:40 / 01.02.2022
Ну якщо вже "свої" йдуть із суспільного, то вже нічого тут і не скажеш...
Максимально вбогий вигляд маєте зі своїми висєрами у ФБ
23:24 / 31.01.2022
"Час рухатися далі". Всім наплювати. Не того ви масштабу особистості, шоб було цікаво, куди вам час рухатися. Щодня хтось звільняється і влаштовується на роботу, і що?
ПеПелаЦу ниже
22:55 / 31.01.2022
Видно, новый ньюзрум на Крещатике 26 здорово на тебя повлиял, что ты обыкновенное невежество и непрофессионализм новых руководителей Суспильного, подбирающих себе подчинённых ещё ниже по уровню развития, чтобы на их фоне казаться умненькими, и потому выжимающих нормальных журналистов из редакции собственным идиотизмом, хамством, тупыми придирками, непонятными тупыми оценками работы, интригами, показательным приближением к себе жополизов , лишением премии и хорошего оклада называешь моднявым словечком буллинг! Що, солов'їну мову забув? Чи матюкатись з цього приводу хочеться, а матюки всі російські?
Что такое, бубусичка устала любить Суспильне за деньги?
22:51 / 31.01.2022
Бедненькая. Через стенку сидел Киев, которий не видел и половины ее гонораров, как и другие регионы. А если ты задавал вопросы (почему у нас такое г в єфире, куда идут деньги), то на тебя шла травля начальства с повышением голоса, в Киеве был даже случай, когда руководительница Рихтун швырнула в подчиненного горшок с цветами. Людей доводили до диабета, депрессии, суицидальных настроений и преждевременного выхода на пенсию. Но ничего єтого не видел Федор Скрыпник и Владислав Грузинский, они платили Бічай и еще десятку таких, и те, видите ли, устали.
дура и в Африке дура
22:07 / 31.01.2022
Ей же бывший начальник из Голоса Америки ясно про её счастье рассказал - новый ньюзрум на Крещатику 26 просто под носом у Рады и президента. Пять минут пешком и, оп'ля-вы на рабочем месте. И она этого счастья не поняла. А что с неё возьмёшь!
Це така новина шо ппц
20:16 / 31.01.2022
ДМ пише тільки про "красиві" історії, а от про масове звільнення в 2018-му журналістів з UA: Київ через булінг тодіщньої керівниці Тетяни Рихтун, не писали, як і про прихід на каналі до влади джинсовички часів ОДТРК Людмили Тумачової, так і про те, що журналісти і ведучі каналу з освітою КНУ та Могилянки мали оклад 6500 і щукали підробітку в Макдональдсі, тоді як у Бичай з набагато гіршою освітою і бекграундом уже був оклад вдвічі більше. І що змінилося у Бичай, перестала любити незалежну журналістику, часу залежну? Вона, як і всі, любить Суспільне тільки за гроші. А ті, хто вірив в цю ідею за 200 баксів на місяцб і булінг керівників, ніколи не з'являються на сторінках Детектора Медіа.
дурёха она
20:13 / 31.01.2022
Эвон сколько наград руководители Суспильного на пятилетие друг другу выписали. Чё, обиделась, чё ей и мендальку не дали? Чё, голубеньким шарикам , чё понатыкали по Оливцю , не обрадовамшись ?
колезі
20:00 / 31.01.2022
А, може, точніше буде сказати - знайшла роботу, де нормальне керівництво і нормальні умови роботи.
колега
18:03 / 31.01.2022
Судячи з коментарів на її сторінці, вона вже знайшла нову роботу. Де її цінуватимуть більше, ніж на суспільному. Нинішнє суспільне не дорожить кадрами, бо для її керманичів головне особиста вигода. А ще ж вони знають, що тут тимчасово. Тому й не переймаються особливо,хто йде. Успіхів Роксолані на новому місці!
песик
17:48 / 31.01.2022
А чому цю новину винесли під заголовком ГОЛОВНЕ? В чому така важливість звільнення кореспондентки? Писати більше нема про що? Чи це натяк, що не все в порядку в Суспільному царстві?
люпус
17:26 / 31.01.2022
"... моя найбільша ціль була – працювати чесною журналісткою. Говорити правду і не підігрувати нікому. Тоді я мріяла працювати на Суспільному." ЩО, ЦІЛЬ ЗМІНИЛАСЬ? НАСТАВ ЧАС ПІТИ В БРЕХЛИВУ ЖУРНАЛІСТИКУ? НАЇЛАСЯ ЧЕСНОСТІ СУСПІЛЬНОГО? ЧЕСНИЙ ЖУРНАЛІСТ СКАЗВШИ " а" СКАЖЕ І" б". ЧИ СТРАШНО ПРАВДУ СКАЗАТИ?
Запоріжжю
15:39 / 31.01.2022
Причому тут суспільне до "Дому"? Аби що написати!
Запоріжжя
14:49 / 31.01.2022
зеленський будує свою імперію, де його облизуватимуть (інформаційно). Чийсь "дом" (але не дім) хай буде за красний приклад.
ghjnd
13:20 / 31.01.2022
потому что везде на Суспильном булинг, хейт, рассказы, какие все там сотрудники дерьмо. Живет там только правление и свои дружбаны. И все покупают. Свое тв Украине не надо. Уникальная модель, нигде в мире нет.
глядач
13:20 / 31.01.2022
А ви впевнені,що на суспільному все "добре"?
ВК
11:54 / 31.01.2022
Якщо все так добре, чому люди йдуть з суспільного? Що не так?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду