5 серпня – престур та допрем'єрний показ фільму «Поліські тенета» у Поліському

5 серпня – престур та допрем'єрний показ фільму «Поліські тенета» у Поліському

15:34,
2 Серпня 2021
2523

5 серпня – престур та допрем'єрний показ фільму «Поліські тенета» у Поліському

15:34,
2 Серпня 2021
2523
5 серпня – престур та допрем'єрний показ фільму «Поліські тенета» у Поліському
5 серпня – престур та допрем'єрний показ фільму «Поліські тенета» у Поліському
Головна ідея документального фільму «Поліські тенета» — привернути увагу до невідомих сторінок історії Чорнобильської катастрофи та українського Полісся.

5 серпня Суспільний мовник спільно зі студією документальних фільмів DocNoteFilms організовують престур у селище міського типу Поліське, яке стало головною локацією зйомок фільму «Поліські тенета».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Підтвердити свою участь і надати необхідні документи (ПІБ та номер паспорта всіх гостей) треба надіслати на пошту wrk.balabanova@gmail.com до 2 серпня включно.

Фільм-дослідження «Поліські тенета» виробила студія DocNoteFilms на замовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України. Проєкт став одним із переможців відкритого відбору в межах програми «Створюй із Суспільним».  

Головна ідея документального фільму «Поліські тенета» — привернути увагу до невідомих сторінок історії Чорнобильської катастрофи та українського Полісся. 

Команда DocNoteFilms, яка спеціалізується на документальних фільмах, дослідила історію Поліського та його сучасність — дані для стрічки збирали у паперах архівів та плівках кінохроніки, спілкувалися і з переселенцями, і з «самоселами», які залишилися на місці, і з науковцями — екологами та істориками. 

Селище міського типу в Чорнобильській зоні мало багату історію і символічну назву — Поліське. Відоме ще з княжих часів, під час Чорнобильської катастрофи воно постраждало не менше ніж Прип’ять, але його мешканців не відселяли аж до 1993 року. Давнє місто зробили територією для експериментів, воно стало пасткою для місцевих, які не поспішали залишати рідні домівки. Фільм дає шанс містечку Поліське не щезнути назавжди зі сторінок історії — попри всі намагання радянського КДБ приховати те, що зробили з містечком, яке мало цікаве минуле, але через жахливу аварію втратило майбутнє.

На гостей престуру 5 серпня чекає екскурсія маловідомими об’єктами зони відчуження, спілкування з мешканцями Поліського, експертами та знімальною групою, а головне — показ стрічки «Поліські тенета» просто у закинутому містечку Поліське. Всі етапи відбудуться за дотримання радіаційної безпеки й актуальних карантинних заходів. 

7 серпня допрем’єрний показ відбудеться у Переяславі об 11:00 у Комунальному закладі «Переяславський центр культури і мистецтв» Переяславської міської ради (вул. Сковороди 83). Вхід безкоштовний.

Всі регіональні філії Суспільного побачать прем’єру фільму «Поліські тенета» 22 серпня.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду