На Суспільному стартує проєкт Оксани Мороз про російську дезінформацію

На Суспільному стартує проєкт Оксани Мороз про російську дезінформацію

15:36,
26 Жовтня 2022
2239

На Суспільному стартує проєкт Оксани Мороз про російську дезінформацію

15:36,
26 Жовтня 2022
2239
На Суспільному стартує проєкт Оксани Мороз про російську дезінформацію
На Суспільному стартує проєкт Оксани Мороз про російську дезінформацію
Серія відео виходитиме двічі на тиждень у межах проєкту «Суспільне. Спротив».

Щопонеділка та щоп’ятниці в денному ефірі міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив» виходитиме відеопроєкт «Правда НЕ посередині».

Ведуча проєкту — експертка з протидії дезінформації, засновниця ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз, повідомляє пресслужба Суспільного.

Разом із колегами, що працюють у сфері інфогігієни, вона аналізує настрої українців. У час повномасштабної війни люди нерідко почуваються дезорієнтованими, піддаються страхам, вразливі до маніпуляцій. Експерти проєкту допомагають аудиторії структурувати, трактувати інформацію з різних джерел, а також дають ефективні поради.

За словами Оксани Мороз, у відео «Правда НЕ посередині» розповідатимуть про те, як працюють технології ворога, та демонструватимуть типові реакції українців на них.

«Пояснюємо, чому саме так ворог хотів змінити нашу поведінку і як це нашкодить Україні. Наприклад, разом з експертами аналізували, як реагувати на звернення військових, чи що писати про полонених так, щоб допомогти, а не нашкодити. Також показали, як ворог використовує дискусії серед українців у соціальних мережах», — розповіла ведуча.

У випусках «Правда НЕ посередині» експерти аналізують найбільш поширені фейки, зокрема про зброю, яку надають Україні партнери, пояснюють, інформацію з яких саме медіа безпечно споживати тощо.

«Нинішня російська військова агресія не з’явилася на порожньому місці. Перед цим упродовж десятиліть була інформаційна підготовка. Українці часто і не розуміли, що це інформаційна війна, переглядаючи різні ворожі фільми чи телепередачі, які, на перший погляд, зовсім не виглядали ворожими. Ми виявилися інформаційно вразливими, не готовими ставити під сумнів те чи інше повідомлення. Суспільне намагається допомагати людям розрізняти навмисні інформаційні вкиди, навчає довіряти лише достовірним джерелам, стежити за інформаційною гігієною, утримуватись від поширення маніпулятивних, сумнівних чи провокативних історій», — коментує продюсер каналу «Суспільне Рівне» Сергій Татаренко.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на всіх телеканалах регіональної мережі Суспільного.

Дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду