На каналі «UA: Дніпро» ведучою прогнозу погоди стала незряча дівчина

На каналі «UA: Дніпро» ведучою прогнозу погоди стала незряча дівчина

19:39,
14 Лютого 2022
3448

На каналі «UA: Дніпро» ведучою прогнозу погоди стала незряча дівчина

19:39,
14 Лютого 2022
3448
На каналі «UA: Дніпро» ведучою прогнозу погоди стала незряча дівчина
На каналі «UA: Дніпро» ведучою прогнозу погоди стала незряча дівчина
Правда, тільки на один день.

14 лютого незряча школярка Ангеліна Шелепова стала ведучою прогнозу погоди в ефірі суспільного телеканалу «UA: Дніпро». Після випуску новин, який стартував о 19:00, вона прочитала, якою буде погода у Дніпрі та області на 15 лютого.

Незряча семикласниця з спеціальної школи №12 давно мріяла стати телеведучою. Про це дізналася команда телеканалу «UA: Дніпро» під час зйомок сюжету до Дня азбуки Брайля.

Продюсер «UA: Дніпро» Влад Зінкевич запросив дівчину у студію телеканалу, щоб вона на один день могла здійснити свою мрію. Ангеліні Шелеповій заздалегідь надрукували шрифтом Брайля сценарій прогнозу погоду за допомогою директорки школи Віри Купрас. Після цього вона з мамою приїхала на телеканал, зустрілася з ведучою новин Інною Таранець, дівчині зробили макіяж у гримерці і запросили у студію. Після випуску новин, де останнім став сюжет про Ангеліну Шелепову, вона вийшла у прямий ефір.

«Я дуже вражена, нарешті все це відчула на собі, і тепер ніколи на цьому не зупинюся», –  сказала незряча ведуча.

Ангеліну поза студією підтримували тато, мама, молодша сестра, подруги, класна керівниця та директорка школи.

«Суспільне — це доступність. Доступність не лише інформації, а і можливостей», – сказав Влад Зінкевич у сюжеті про незрячу дівчинку, яка мріяла стати ведучою.

Нагадаємо, у 2020 році на регіональних каналах філій Суспільного виходив проєкт «Задача із зірочкою», в якій розповідали, як варто взаємодіяти з людьми з обмеженими можливостями.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Яна
12:01 / 15.02.2022
Ну і заголовок, в стилі Спідінфо. Прочитала і зраділа, зайшла і офігіла.
Юлія
02:36 / 15.02.2022
Чудова людяна ініціатива професійної орієнтації та підтримки дівчини, і тут же у статті знову дискримінаційні "обмежені можливості". На жаль, самі журналісти досі не знають про те, що в Україні правильним позначенням людей з інвалідністю є вираз "людина (особа) з інвалідністю, і декілька років тому були спеціально внесені зміни у Закони України та підзаконні акти. Щоб так не писати і вживати коректну мову недискримінації, про це можна погуглити, вивчити і дотримуватися юридичних норм. Дякую!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду