На каналі «UA: Крим» стратує токшоу «12 янтиків» з Османом Пашаєвим

На каналі «UA: Крим» стратує токшоу «12 янтиків» з Османом Пашаєвим

17:31,
17 Січня 2020
3126

На каналі «UA: Крим» стратує токшоу «12 янтиків» з Османом Пашаєвим

17:31,
17 Січня 2020
3126
На каналі «UA: Крим» стратує токшоу «12 янтиків» з Османом Пашаєвим
На каналі «UA: Крим» стратує токшоу «12 янтиків» з Османом Пашаєвим
У суботу, 18 січня, о 10:00 на суспільному телеканалі «UA: Крим» вийде перший випуск некласичного кулінарного шоу «12 янтиків», де у ролі ведучого буде виконавчий продюсер каналу, журналіст Осман Пашаєв.

Токшоу виходитиме щосуботи о 10:00. Трансляція програми відбуватиметься крім ефіру по телевізору і на сайті також на фейсбук- та ютуб-сторінці «UA: Крим» о 21:00, йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

У першому випуску янтик  готуватиме політична й громадська діячка Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Згідно з концепцією токшоу Осман Пашаєв навчатиме гостей готувати традиційну кримськотатарську страву — янтик, і говоритиме з ними про життя, діяльність і їхні погляди.

На кримськотатарську кухню завітають відомі політики, лідери думок, експерти й зірки: Ахтем СеітаблаєвІванна Климпуш-ЦинцадзеОлександр ЛієвВалерія ЛутковськаЄвстратій ЗоряІрина ВерещукВолодимир ОмелянТетяна ЧорноволПавло КлімкінОльга ДухнічМикола Княжицький та Олександра Устінова.

За словами Османа Пашаєва, «12 янтиків» — це місце для дискусій.

«Із кожним із дванадцяти гостей ми зачіпаємо кримське та кримськотатарське питання. Проте більше обговорюємо проблеми сьогодення, бачення майбутнього, розмовляємо на теми, у яких гість фахівець. Ми хотіли, щоб тема Криму не була закапсульована лише всередині кримських татар або кримчан. Прагнемо, щоб про це згадували люди з різних царин», — сказав ведучий токшоу.

Окрім кулінарії, ведучий наприкінці програми навчатиме героїв кримськотатарської мови. 

Варто зазначити, що у жовтні 2019 року Національна суспільна телерадіокомпанія України оголосила тендер у системі Prozorro на телевізійні послуги (послуги з виробництва програм для проекту «12 янтиків»). Перемогла «Євромедіа Компані» з пропозицією 566 000,00 грн, з якою 25 листопада підписали договір.

Нагадаємо, влітку 2019 року, коли  творче об’єднання «UA: Крим» святкувало три роки своєї діяльності, його співробітники розповіли «Детектору медіа» про кулінарне шоу з Османом Пашаєвим. Уже тоді було відомо, що ведучий буде готувати янтик (чебурек без олії, його готують на сухій розпеченій сковороді) і спілкуватися з відомими політиками про Крим.

Проєкт пройшов пітчинг і затверджений правлінням НСТУ. Однак Осман Пашаєв запуск кулінарного шоу бачив в останню чергу. Виконавчий продюсер влітку був більше схильний реалізувати кілька спецпроєктів у 2019 році. «Або ми будемо робити спецпроєкти, які заплановані до кінця року, або кулінарне шоу — гроші одні й ті ж, більше немає», –  сказав він.

Фото: Анастасія Мантач, сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду