Концерн РРТ увів у дію передавач Луганської ОДТРК поблизу Луганська

Концерн РРТ увів у дію передавач Луганської ОДТРК поблизу Луганська

13:39,
15 Жовтня 2015
1705

Концерн РРТ увів у дію передавач Луганської ОДТРК поблизу Луганська

13:39,
15 Жовтня 2015
1705
Концерн РРТ увів у дію передавач Луганської ОДТРК поблизу Луганська
Концерн РРТ увів у дію передавач Луганської ОДТРК поблизу Луганська
9 жовтня Луганська філія Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) за власний кошт увів у дію передавач для трансляції програм Луганської обласної державної телерадіокомпанії на 25-му телевізійному каналі (ТВК) поблизу Луганська. Про це повідомляє сайт Концерну РРТ і прес-служба Міністерства інформаційної політики (МІП).

Використано передавач, отриманий з Литовської Республіки, а антенно-фідерний тракт змонтовано з резервних матеріалів.

Передавач уведено в дію на виконання рішення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП.

Місцерозташування передавача не розголошується з міркувань безпеки. Як уточнила «Телекритиці» голова Комісії, заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова, це передавач середньої потужності. Планується збільшення його потужності до 5 кВт - як у Волновасі, звідки сигнал декількох телеканалів має діставати півдня Донецька.

Як повідомляє прес-служба МІП, робота передавача забезпечила доступ мешканців Станично-Луганського району та частково міста Луганськ до телевізійних програм Луганського обласного телебачення.

«Незважаючи на те, що гроші з бюджету Концерн РРТ ще не отримав, процес відновлення мовлення продовжується, - зазначила Тетяна Попова. - Власними силами Концерн РРТ продовжує збільшувати географію покриття українських телеканалів. Після отримання фінансування згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22.07.2015 року №778-р, антенно-фідерний тракт буде замінено без перерв в мовленні».

Як писала «Телекритика», наприкінці вересня - на початку жовтня Концерн РРТ увів у дію передавачі Луганської ОДТРК в містах Старобільськ і Попасна Луганської області та передавач Донецької ОДТРК в місті Світлодарськ Донецької області.

Нагадаємо, на початку серпня Міністерство інформаційної політики прозвітувало, що на Донбасі було встановлено майже всі отримані від Польщі та Литви передавачі.

Після цього громадські активісти Костянтин Реуцький разом із Ларисою Артюгіною побували в селищах Плотині, Нижньо-Теплому, Кіндрашівці Станично-Луганського району Луганської області та Трьохізбенці Новоайдарського району Луганської області, де виявили, що українські телеканали та радіостанції не працюють або майже не працюють, проте непогано приймається сигнал російських і сепаратистських мовників.

Як повідомила «Телекритиці» заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова, Концерн РРТ досі не отримав виділених Кабінетом Міністрів коштів (1 млн 715 тис. 842 грн) на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей, а тому не може закупити обладнання.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду