На радіо «Культура» обговорять історичні міфи в промові Путіна

На радіо «Культура» обговорять історичні міфи в промові Путіна

11:12,
22 Лютого 2022
2234

На радіо «Культура» обговорять історичні міфи в промові Путіна

11:12,
22 Лютого 2022
2234
На радіо «Культура» обговорять історичні міфи в промові Путіна
На радіо «Культура» обговорять історичні міфи в промові Путіна
Історик Кирило Галушко розповість, чи тези російської пропаганди мають бодай щось спільне з історичною реальністю.

У вівторок, 22 лютого, о 12:10 та 17:10 історик Кирило Галушко разом із ведучим програми «Імператив» Василем Шандром говоритимуть про історичні міфи, на які спирається сучасна російська пропаганда, зокрема ті, що озвучив у своїй промові президент Росії Володимир Путін.

Про це йдеться в анонсі Суспільного.

Кирило Галушко – історик, координатор громадського просвітницького проєкту «LIKBEZ. Історичний фронт», упорядник 10-томної популярної історії України «Історія без цензури», керівник видавничого проєкту «Історія українського війська».

«На які основні історичні міфи спирається сучасна російська пропаганда? Які тези просувають пропагандисти в інформаційному просторі, і чи мають вони бодай щось спільне з історичною реальністю?». На ці запитання відповідатиме історик в ефірі радіо.

Слухачі почують ґрунтовний аналіз основних історичних фейків, які прозвучали в промові президента Російської Федерації, а також разом з авторами програми спробують з'ясувати, чи маємо ми імунітет проти маніпуляцій історичною тематикою.

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнанню терористичних утворень передувало позачергове засідання Радбезу Росії, де було підтримано цю ініціативу. 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечував участь Росії у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян Росії і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду