Оксана Мороз і Дарка Озерна вестимуть на радіо «Культура» програму «Вся правда про ковід»

Оксана Мороз і Дарка Озерна вестимуть на радіо «Культура» програму «Вся правда про ковід»

08:37,
19 Січня 2022
2269

Оксана Мороз і Дарка Озерна вестимуть на радіо «Культура» програму «Вся правда про ковід»

08:37,
19 Січня 2022
2269
Оксана Мороз і Дарка Озерна вестимуть на радіо «Культура» програму «Вся правда про ковід»
Оксана Мороз і Дарка Озерна вестимуть на радіо «Культура» програму «Вся правда про ковід»
Програма виходитиме двічі на тиждень – щосереди та щоп’ятниці.

19 січня на радіо «Культура» стартує пізнавальна авторська програма «Вся правда про ковід» Оксани Мороз і Дарки Озерної.

Ведучі розвінчуватимуть найпоширеніші міфи та інформаційні маніпуляції про коронавірус та вакцинацію, йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Програма виходитиме двічі на тиждень – щосереди та щоп’ятниці, відразу після новин о 8:07 та 18:07.

По середах на слухачів чекають випуски від засновниці ініціативи з інфогігієни «Як не стати овочем» Оксани Мороз. Вона зосередиться на аналізі інформаційних вкидів та маніпуляцій на тему ковіду. Окремі випуски будуть присвячені хронології поширення антивакцинаторських настроїв в Україні та їхньому зв'язку з Росією. Обговорюватимуть, приміром, міфи про штучне походження коронавірусу, про чіпи 5G та вертольоти, які розпилюють вірус. Говоритимуть про роль цифрових платформ в поширенні фейків про ковід та інші теми. В кожному випуску буде блок про те, як перевіряти інформацію. 

«Ми не просто братимемо певний фейк і казатимемо: “Дивіться: це неправда!”, але й розбиратимемося з підґрунтям, досліджуватимемо, звідки “ростуть ноги” того чи іншого переконання українців», — розповідає Оксана Мороз.

По п’ятницях у той самий час звучатимуть випуски програми з медичною журналісткою й письменницею Даркою Озерною. Основна увага буде зосереджена на науковому підґрунті лікування та профілактики коронавірусу, а також розвінчуванні псевдонаукових міфів навколо пандемії та вакцинації. Авторка розповідатиме, чим насправді лікують ковід, які є реальні протипокази до вакцинації, чи можна і навіщо вакцинуватися вагітним, як хворіють на ковід діти, чи можна проводити вакцинацію під час пандемії та на вокзалах тощо. Кожен випуск базуватиметься на реальних наукових дослідженнях та рекомендаціях ВООЗ. Серед експертів програми — відомі інфекціоністи, імунологи, сімейні лікарі, науковці.

«Спецпроєкт "Вся правда про ковід" не просто спростовує фейки. Це системний проєкт, який вибудовує розуміння того, як працює наше тіло, як давати раду хворобі, коли викликати швидку, що є критичним, а що — другорядним, і, зрештою, як врятувати життя собі та близьким. Це послідовна достовірна інформація, що стане в пригоді на практиці, в житті кожного з нас», — каже Дарка Озерна.

Програму підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компонента проєкту «EU4USociety». 

Нагадаємо, на радіо «Промінь» виходить трихвилинна програма «МамаміяПандемія», в якій йдеться про вакцини, щеплення, маски та імунітет — без міфів та вигадок. Це спільний проєкт «Променя» та науково-популярного медіа «Куншт», він виходитить в ефір із 17 січня щопонеділка і щочетверга. Перший сезон складається з 12 серій.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду