На «Українському радіо» стартує проєкт «Катастрофи. Причини і наслідки»

На «Українському радіо» стартує проєкт «Катастрофи. Причини і наслідки»

16:39,
25 Серпня 2021
1570

На «Українському радіо» стартує проєкт «Катастрофи. Причини і наслідки»

16:39,
25 Серпня 2021
1570
На «Українському радіо» стартує проєкт «Катастрофи. Причини і наслідки»
На «Українському радіо» стартує проєкт «Катастрофи. Причини і наслідки»
Кожна серія розповідатиме про історію певної катастрофи, яка відбулася упродовж останніх тридцяти років.

Починаючи з 6 вересня, щопонеділка об 11:10, на «Українському радіо» виходитиме нова документальна програма «Катастрофи. Причини і наслідки» про історії природних лих, надзвичайних подій та масштабних аварій.

Проєкт складатиметься з двадцяти сорокахвилинних радіопрограм, повідомила пресслужба Суспільного.

Кожна серія розповідатиме про історію певної катастрофи, яка відбулася упродовж останніх тридцяти років, і міститиме не лише факти, які вдалося зібрати за весь цей час, але й свідчення учасників, очевидців та ліквідаторів наслідків тих подій.

Мета передачі «Катастрофи. Причини і наслідки» — подивитися на подію через певний проміжок часу, показати її як завершений епізод, з урахуванням усіх фактів, які відкрилися опісля.

Серед тем перших серій: пожежа в таборі «Вікторія» — 2017 рік; Марганецька катастрофа —2010 рік; фосфорна аварія під Ожидовом — 2007 рік; повінь на Заході України — 2008 рік; масове отруєння в Ізмаїлі — 2016 рік; Скнилівська трагедія — 2002 рік; аварія на об'єктах ЖКГ в Алчевську — 2006 рік і пожежа на складі боєприпасів під Ічнею — 2018 рік.

Продюсер проєкту — Ігор Козак, сценаристка — Марія Лебедєва, саунддизайнер — Олексій Нєжиков.

«Ми хотіли максимально повно та детально розповісти історію найбільших катастроф, максимально точно відтворити атмосферу того часу та хронологію подій, показати, як думали люди та чим вони керувалися при ухваленні рішень. Тобто розібратися, а не налякати. І, зрештою, зробити свій внесок в те, щоб подібного лиха більше ніколи не трапилося», — сказав Ігор Козак.

За словами авторів програми, можливість подивитися на події через певний проміжок часу додає нових можливостей для аналізу та розуміння причин виникнення катастроф, не дивлячись навіть на те, що за деякими з них справи досі не закриті й винні не покарані.

За словами виконавчого продюсера «Українського радіо» Юрія Табаченка для проєкту «Катастрофи. Причини і наслідки» спеціально розробляли теми, шукали невідомі факти, підбирали музичне та шумове оформлення.

Нагадаємо, з березня 2021 року у межах програми «Вдосвіта» виходить рубрика «Якість повітря» про стан забруднення повітря у найбільших містах. Експерти SaveEcoBot пояснюють, як це впливає на здоров'я.

Фото: ДСНС, паводок на Львівщині 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду