На радіо «Культура» стартував новий сезон

На радіо «Культура» стартував новий сезон

15:31,
14 Вересня 2020
1912

На радіо «Культура» стартував новий сезон

15:31,
14 Вересня 2020
1912
На радіо «Культура» стартував новий сезон
На радіо «Культура» стартував новий сезон
У новому сезоні на радіо «Культура» запустили низку нових програм, які команда штатних працівників радіо «Культура».

Із початку вересня на радіо «Культура» стартував новий сезон, який розгортається поступово  мірою того, як змінюють себе різні дні тижня.

Про це сказала в інтерв’ю «Детектору суспільного мовлення» продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська.

 «Наші найновіші ластівки — радіоблоги», – сказала вона.

Щобудня на радіо «Кульутра» історик Олександр Алфьоров пропонує свій радіоблог про видатні постаті України «Дума про зраду і перемогу».

Також на «Культурі» запустили радіоблог «Я впізнаю цю музику з першої ноти», над яким працює вся музична редакція. У ньому звучать хіти класичної музики, фолку, українського ретро та класика української сцени 90-х.

Щовихідних о 20.00 виходить радіолекторій «Амфітеатр». Перші серії — про мисливців за вірусами та про науку про дані. У наступних серіях — і те, як досліджувати фольклор (ексклюзивна лекція від «ДахаБраха», до речі), і про «чорну» археологію, і про те, чи температура 36,6 — єдина нормальна, і про те, як правильно ходити з дітьми в музей.

«Також ми суттєво попрацювали з лінійками розмовних передач. Наприклад, щобудня о 12:10 тепер звучить лінійка, присвячена мистецтву — театру, літературі, візуальним мистецтвам, кіно», – розповіла Ірина Славінська.

О 12:10 у понеділок виходить «Третій дзвінок. Театральний клуб з Наталею Грабченко». У вівторок о 12:10 – «Кружляння слів» з Павлом Вольвачем. У середу – «Пряма мова» з Оленою Гусейновою. У четвер – «Штука» з Людмилою Ляхевич. У п’ятницю – «Кінозал» із Катериною Толокольніковою. Дві останні програми – нові.

«Ще одна нова лінійка — вечірній прайм, двогодинний музичний проєкт "Це класика" з потужним складом ведучих і незмінно цікавими гостями ефірів», – сказала пані Славінська.  

У цій лінійці звучать ексклюзивні записи з фондів «Українського радіо».

«Ми гарно попрацювали з вечірнім і нічним слуханням — тут і традиційний радіотеатр, і п’ятнична альтернатива серіалам "Радіодетектив" о 21:00, і вибудована лінійна ефіру для нічних "сов"», – додала продюсерка радіо «Культура».

Нагадаємо, у 2019 році у новому сезоні на радіо «Культура» прийшли Вадим Карп’як та Богдан Нагайло, авторські програми запустили Тетяна Трощинська та Лариса Денисенко.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду