Дмитро Хоркін пояснив, чому Суспільне радіо є альтернативою музичних радіостанцій

Дмитро Хоркін пояснив, чому Суспільне радіо є альтернативою музичних радіостанцій

18:32,
20 Вересня 2018
2125

Дмитро Хоркін пояснив, чому Суспільне радіо є альтернативою музичних радіостанцій

18:32,
20 Вересня 2018
2125
Дмитро Хоркін пояснив, чому Суспільне радіо є альтернативою музичних радіостанцій
Дмитро Хоркін пояснив, чому Суспільне радіо є альтернативою музичних радіостанцій
«Українське радіо» пропонує альтернативу більшості музичних радіостанцій і цьому доказом є ряд програм та проектів. Тож після відключення аналогового телевізійного мовлення з’являться нові ФМ-частоти, завдяки яким буде можливість побудувати мережі Другого і Третього каналів «Українського радіо» – радіо «Промінь» і «Культура».

Про це у себе на сторінці у Фейсбук написав генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін.

Він зазначив, що аби спонукати збільшення радіослухання в Україні власники станції мають інвестувати у контент і пропонувати альтернативу більшості музичних радіостанцій, ефір яких складається лише у попсового плей-листа та коротких підводок діджеїв. Проте Суспільне радіо цю альтернативу вже давно дає.

Дмитро Хоркін перерахував, чим «Українське радіо» виділяється з-поміж інших радіостанцій:

  • «РадіоДрама (радіоп'єси, радіодетективи, театр перед мікрофоном) звучить на Третьому та Першому каналах Українського радіо;
  • Освіта і наука щодня - у передачах Українського радіо, де у ток-шоу для підліткової аудиторії розгладаємо новинки науки, питання навчання та професійної орієнтації;
  • Живі концерти сучасних українських артистів - слухайте радіо Промінь. Там же і професійна музична критика, дослідження українського ретро та ВЛАСНІ записи Українського радіо, що є у фонотеці радіо за всю 94-річну історії найпотужнішого радіомовника країни;
  • Соціально важливі теми і проекти. Ми вже запустили передачі про права людини, національні мешнини, розвиток спорту, життя людей із інвалідністю, екологічні проблеми, фінансову грамотність.
  • Популяризація високого мистецтва. Трансляція опер, концертів класичної музики, аудіокнижки за творами українських класиків;
  • Обласні редакції Суспільного радіо. Щодня 3 години 20 хвилин прямоефірного мовлення обласних дирекцій на хвилях Першого каналу Українського радіо: місцеві новини, ток-шоу на локальні суспільно-політичні теми, програми про мистецьке і освітнє життя в регіонах».

Він наголосив, що після відключення аналогового телевізійного мовлення з’являться нові ФМ-частоти. За його словами це може допомогти добудувати мережі мовлення каналів Суспільного радіо та розвивати мовлення громад.

Нагадаємо,  Незалежна асоціація телерадіомовників ставить у пріоритет розбудову суспільного радіо, а не державного, яким на сьогодні є «Армія-ФМ».

6 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на створення військово-патріотичного радіо на трьох ФМ-частотах у Києві, Вінниці та Житомирі. Про тому суспільні радіостанції «Промінь» і «Культура» не мають ФМ-частот у Києві, Житомирі й Вінниці, де Нацрада вирішила створювати військово-патріотичне радіо. Наразі у форматі військово-патріотичного радіо мовить радіостанція Міністерства оборони України «Армія-ФМ», яка поки що охоплює тільки Донецьку, Луганську і південь Херсонської області, а також «Армія ФМ» має ліцензію на експериментальне цифрове радіомовлення в Києві.

Секретар наглядової ради НСТУ, програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський вважає, що в руках Нацради знаходиться історичний шанс можливість побудувати нарешті мережі УР-2 (радіо «Промінь») і УР-3 (радіо «Культура») за рахунок частот, звільнених від холдинга UMH та вимкнення аналогово телебачення. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду