Радіо «Промінь» розпочало спецпроект «Історія пісні на радіо»

Радіо «Промінь» розпочало спецпроект «Історія пісні на радіо»

12:42,
18 Листопада 2017
3155

Радіо «Промінь» розпочало спецпроект «Історія пісні на радіо»

12:42,
18 Листопада 2017
3155
Радіо «Промінь» розпочало спецпроект «Історія пісні на радіо»
Радіо «Промінь» розпочало спецпроект «Історія пісні на радіо»
Другий канал Суспільного радіо – «Промінь» презентував новий спецпроект «Історія пісні на радіо». Почути його можна щодня з 18:00-20:00., повідомляє прес-служба «Українського радіо».

«Радіо "Промінь" вдалося заміксувати в одному проекті історії легендарних треків 60-90-х років  і зовсім нові пісні, які з’явилися в ефірі 2017-го року.Композитори, поети, співаки спеціально для радіо “Промінь” пригадали як створювались їхні найпопулярніші хіти», – сказав продюсер «Променя» Максим Яковенко.

Про кого, насправді, співав у пісні «Гламур» Андрій Кузьменко, в чому культовість пісні та кліпу «Танці» ВВ, чому в холодильнику в кліпі Океану Ельзи «Там, де нас нема» стоїть сік, хто автор лемківської пісні «Під облачком» – ці і багато інших фактів тепер можна дізнатись у одному проекті «Історія пісні на радіо "Промінь”», повідомляють радійники.

«За нашими “історіями пісень” можна  практично написати музикозанавчі  підручники, але з емоціями, драйвом і справжніми почуттями, яких на папері не висловити...», – розповіла  креативна директорка радіо «Промінь» Вікторія Польченко.  

Протягом двох годин слухачі «Променя» матимуть змогу почути від українських виконавців історії створення найхітовіших пісень. Спочатку звучатиме пряма мова співака, а після – його пісня.

Звучатимуть «Червона рута», «Не топчіть конвалій», «Україна», «Маки червоні», «Чорна кава», «Вона», «Гламур», «Танці», «Там, де нас нема» та інші хіти 60-х, 70-х, 80-х, 90-х років до сьогодні.

«
Тоді, коли писалась пісня “Чорна кава”, були колосальні проблеми з кавою і в київських кав’ярнях кави не було», – розповів композитор Олександр Злотник.

«Це фактично був перший український твіст», – зазначив композитор Мирослав Скорик про хіт «Не топчіть конвалій».

Співак Тарас Петриненко сказав, що вперше його пісня «Україна» прозвучала на радіо «Промінь».

Нагадаємо, раніше радіо «Промінь» запустило програму про соціальні мережі «Соціум.сom».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду