Радіо «Культура» почало мовити на американському радіо Ukie Drive

Радіо «Культура» почало мовити на американському радіо Ukie Drive

13:15,
6 Жовтня 2017
3914

Радіо «Культура» почало мовити на американському радіо Ukie Drive

13:15,
6 Жовтня 2017
3914
Радіо «Культура» почало мовити на американському радіо Ukie Drive
Радіо «Культура» почало мовити на американському радіо Ukie Drive
5 жовтня третій канал «Українського радіо» радіо «Культура» розпочав співпрацю з американським україномовним радіо Ukie Drive (Чикаго, США), яке має покриття у Чикаго через приймачі та увесь світ через онлайн.

Відтепер радіо «Культура» виходить в ефірі Ukie Drive щовівторка та щочетверга о 18: 00 за київським часом. Програми радіо «Культура» триватимуть протягом 30 хвилин, йдеться на сайті «Культури».

Ведучий Ukie Drive Дмитро Петрук в ефірі американського радіо, представляючи новий проект, сказав, що кожного четверга та вівторка о 10:00 (за американським часом) буде звучати найстаріше радіо України – київське радіо «Культура».

«Наша мета дати можливість усім нашим україномовним слухачам у Америці слухати якісні, користі та виконані грамотною українською мовою передачі. Саме у цьому нам допоможе центральне київське радіо "Культура". Серед журналістів, авторів програм київського радіо є багато культурологів, класиків із неоцінним багажем знань, вмінням їх передати в коротких радіопередачах. Такі найпопулярніші ведучі, як Лариса Недін, Олеся Білаш, Галина Верес, саме їхні передачі обирають слухачі. Їх душевні проникливі голоси дають можливість чути всю глибину духовності», – сказав Дмитро Петрук, презентуючи проект радіо «Культура».

Він також додав, що на американському україномовному радіо можна буде чути просвітницькі програми Ніни Шаверської, зокрема програму «Свою Україну любіть» поєднану з літературно-музичними композиціями. На Ukie Drive виходитиме у рамках проекту програма «Обличчям до війни» Олександра Мороза. «На радіо "Культура" вишукана українська мова ведучих», – додав пан Петрук.

Ведучий пояснив, що одна з причин співпраці – це об’єднати на радіо українство материкове та закордонне та підтримати девіз: «Україна там, де українці».

Першою програмою радіо «Культура» на Ukie Drive був «Клуб актриси Лариси» з Ларисою Недін. Гостем був генеральний продюсер «Українського радіо», ведучий урочистих заходів Дмитро Хоркін, який розповів про реформу суспільного мовлення на радіо, а також поділився досвідом, як стати професійним ведучим.

Після включення радіо «Культури» на Ukie Drive в ефір виходить рубрика «Поради Фахівців», де 5 жовтня на зв’язку були консультант з продажу автомобілів – Майкл Нанос, з дилерської Classic Toyota, та фахівець в області фінансування та моргечу по нерухомості – Денис Кравченко, представник компанії Cambridge Lending Group.

Нагадаємо, Лариса Недін щосуботи о 18.30-18.59 на радіо «Культура» веде авторську програму «Вечірній клуб актриси Лариси». «Передача порушує питання розвитку і збереження культури, традиції, історичних та людських цінностей в нашому житті. Зустрічі з артистами театру, кіно, естради, поетами, композиторами, ведучми теле- і радіопрограм, журналістами, режисерами, художниками, політиками, бізнесменами», – йдеться на сайті «Культури».  

Додамо, Ukie Drive – американсько-українське радіо із студією в Чикаго для української громади, чисельність якої лише в Чикаго становить майже 530 тисяч осіб. У радіостанції є покриття у Чикаго через приймачі та увесь світ через онлайн. За даними Ukie Drive, їхні ведучі подають незалежну та актуальну інформацію з України, інформацію про соціальне життя в Америці та політичну ситуацію в Україні, а також просувають український бізнесу в США. Ukie Drive мовить цілодобово 7 днів на тиждень. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду