Симфонічний оркестр «Українського радіо» зіграє два концерти у Китаї

Симфонічний оркестр «Українського радіо» зіграє два концерти у Китаї

11:58,
26 Серпня 2017
3199

Симфонічний оркестр «Українського радіо» зіграє два концерти у Китаї

11:58,
26 Серпня 2017
3199
Симфонічний оркестр «Українського радіо» зіграє два концерти у Китаї
Симфонічний оркестр «Українського радіо» зіграє два концерти у Китаї
26 серпня 2017 року Заслужений академічний симфонічний оркестр «Українського радіо» на чолі з заслуженим діячем мистецтв України, народним артистом України, художнім керівником та головним диригентом, директором Об'єднання художніх колективів «Музика» УР Володимиром Шейком полетів у Китай представляти країну на 25-річчі дипломатичних відносин між Україною і Китаєм.

Про це повідомив у Facebook генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін, який також полетів у Китай з оркестром.

«Оркестр Українського радіо представляє нашу державу) Маестро Володимир Шейко з оркестром виконуватимуть китайську та українську симфонічну музику. Попереду — Пекін і Гонконг», – зазначив Дмитро Хоркін.

Володимир Шейко в інтерв’ю сайту «Суспільне мовлення» сказав, що оркестр «Українського радіо» запросила китайська сторона, яка оплатила переліт і проживання великого оркестру, до складу якого входить майже 80 осіб.

«Для нас це велика честь. Ми маємо за 10 днів дати два концерти у Пекіні та Гонконгу. Виступатимемо у найбільшому філармонійному залі Гонконгу – сіті-холі (міська ратуша з великим культурним центром в одному приміщенні – Ред.) та у філармонії у Пекіні, де зверху розміщені великі екрани. Це дозволить робити проекцію під час виступу», – розповів головний диригент симфонічного оркестру.

За словами пана Шейка, восени музиканти з Китаю приїдуть у Київ, де візьмуть участь у кількох концертах разом із симфонічним оркестром «Українського радіо».

Нагадаємо, у липні 2017 року Заслужений академічний симфонічний оркестр «Українського радіо» під керівництвом Володимира Шейка вдруге побував в Африці, де взяв участь у 32-му Міжнародному фестивалі симфонічної музики в Ель-Джем (Туніс). У 2016 році оркестр із хором «Українського радіо» вперше виступали у Тунісі, їхні концерти відвідали 15 тисяч глядачів.

Додамо, що у новому сезоні, з 4 вересня 2017 року, на Суспільному телебаченні і радіомовленні запустять цикл концертних програм, які у Будинку звукозапису будуть наживо виконувати п'ять колективів «Українського радіо» (заслужений академічний симфонічний оркестр, академічний оркестр народної та популярної музики, академічний хор ім. П.Майбороди, тріо бандуристок, великий дитячий хор). Концерти будуть записуватися для радіо і телеефіру.

Фото Олексія Темченка

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду