Створення суспільного мовлення Комітет свободи слова назвав одним з пріоритетних напрямів

18:17,
5 Грудня 2014
458

Створення суспільного мовлення Комітет свободи слова назвав одним з пріоритетних напрямів

18:17,
5 Грудня 2014
458
Створення суспільного мовлення Комітет свободи слова назвав одним з пріоритетних напрямів
Члени Комітету з питань свободи та інформаційної політики на першому засіданні 5 грудня вирішили, що створення суспільного мовлення є дня них одним з пріоритетних напрямів діяльності.

Під час обговорення питання було вирішено, що діючий закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» потребує внесення змін, особливо в частині визначення організаційно-правової форми НСТУ.

Члени Комітету вирішили створити робочу групу з доопрацювання діючого закону. За словами голови Комітету Вікторії Сюмар, зміни потрібно внести до нового року. Також вона запропонувала членам Комітету обговорити на фракціях питання щодо кандидатур у члени наглядової ради НСТУ.

Нагадаємо, Закон України закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» було ухвалено 17 квітня 2014 року, підписано в.о. Президента України 13 травня.

7 листопада уряд прийняв постанову про створення Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у формі публічного акціонерного товариства (ПАТ).

Проти такого рішення виступив колишній голова Комітету свободи слова Микола Томенко, НМПУ, профком працівників культури НТКУ. Мін’юст зазначив, що дана постанова уряду не суперечить Конституції України, водночас потребує узгодження із деякими законами.

Нагадаємо, що Комітет з питань свободи слова та інформації очолила Вікторія Сюмар, першим заступником голови стала Ольга Червакова, заступниками – Сергій Висоцький та Олександр Опанасенко, секретарем – Олена Кондратюк. Членами комітету стали Олександр Абдуллін, Богдан Онуфрик, Юрій Павленко, Олександр Сочка та Дмитро Стеценко.

«Суспільне мовлення»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду