МФЖ закликає журналістів усього світу підтримати грецьких колег

13:46,
30 Червня 2013
2134

МФЖ закликає журналістів усього світу підтримати грецьких колег

13:46,
30 Червня 2013
2134
МФЖ закликає журналістів усього світу підтримати грецьких колег
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) закликають журналістські організації по всьому світу підтримати своїх колег, яких звільнили з грецької телерадіокомпанії суспільного мовлення ERT і боротися за скасування рішення уряду закрити мовника.

Вони пропонують провести акції у грецьких посольствах різних країн світу.

Лист, підписаний президентом Міжнародної федерації журналістів Джимом Бумела (Jim Boumelha) був відправлений прем'єр-міністру Греції Антонісу Самарасу (Antonios Samaras) і містив висловлення тривоги в усій МФЖ у зв'язку з рішенням грецького уряду закрити суспільного мовника, яке було здійснено 11 червня.

«Ми категорично засуджуємо це рішення – безпрецедентне в історії Європейської мовної спілки (EBU), щоб нагадати вам про договір вступу в EBU, підписаний вами п'ять років тому, де проголошено, що існування незалежного суспільного мовлення лежить в основі демократії, це один зі стовпів плюралізму ЗМІ на всій території Європейського Союзу», – зазначено в листі.

У листі наголошується, що МФЖ буде намагатися мобілізувати журналістські профспілки його по всьому світу, що підтримувати колег із Греції і допомагати їм боротися з наслідками «жалюгідного» рішення уряду. Також МФЖ закликає грецький уряд негайно відновити мовлення ERT. Повний текст листа можна прочитати тут.

«Я глибоко стурбований рішенням про вимкнення суспільного мовлення, адже воно є життєво важливим для демократії в Греції. Зараз, у час кризи, це важливіше ніж будь-коли. Це є наріжним каменем демократії і вкрай важливо, щоб грецький уряд змінив своє рішення. Всі журналістські організації Європи мають підтримати ERT, тому що цей випадок може мати негативні наслідки для всіх», – сказав президент EFJ Могенс Бліхер Бьєргард (Mogens Blicher Bjerregard), коментуючи ситуацію.

Листи підтримки для персоналу ERT можна надсилати електронною поштою: info@poesy.gr; info@esiemth.gr; info@esiea.gr; dralli@esiea.gr; andrew.kennedy @ifj.org.

Джерело: МФЖ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ERT
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду