Медведєв затвердив правила субсидування Суспільного телебачення Росії

12:45,
19 Грудня 2012
1460

Медведєв затвердив правила субсидування Суспільного телебачення Росії

12:45,
19 Грудня 2012
1460
Медведєв затвердив правила субсидування Суспільного телебачення Росії
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про затвердження правил надання субсидій некомерційної організації «Суспільне телебачення РФ».

Постанова «Про затвердження Правил надання з федерального бюджету субсидії автономної некомерційної організації «Суспільне телебачення Росії'» було підготовлено міністерством зв'язку і масових комунікацій. Згідно з Бюджетним кодексом, обсяг, порядок і цілі надання субсидій з держбюджету встановлюється урядом РФ.

У постанові, підписаній прем'єр-міністром, йдеться про те, що субсидії Суспільному телебаченню будуть надаватися для відшкодування витрат на створення і мовлення телеканалу, виробництво контенту для нього, доведення програмних продуктів до аудиторії. Крім того, з держбюджету буде фінансуватися «просування телевізійного каналу на російському і міжнародному ринках телевізійних послуг» та зміст його філій і представництв.

Як наслідок, у 2013 році Суспільне телебачення Росії отримає 1,55 мільярда рублів, а в 2014 і 2015 роках буде отримувати по 1,5 мільярди щорічно.

Також російський уряд знайшов можливість додатково профінансувати медіапроект «Суспільне телебачення Росії» ‒ міністерства й відомства платитимуть СТР за розміщення на телеканалі соціальної реклами. Такі заходи повинні принести суспільному телебаченню Росії близько 1 млрд рублів на рік.

Нещодавно генеральний директор суспільного телебачення Анатолій Лисенко повідомив, що канал розпочне мовлення в інтернеті із 17 січня 2013 року. А старт ефірного мовлення заплановано на 19 травня.

Джерело: Взгляд

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
yarnovosti
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду