Державна реклама приноситиме Суспільному телебаченню Росії 1 мрд рублів на рік

11:31,
12 Грудня 2012
1859

Державна реклама приноситиме Суспільному телебаченню Росії 1 мрд рублів на рік

11:31,
12 Грудня 2012
1859
Державна реклама приноситиме Суспільному телебаченню Росії 1 мрд рублів на рік
Російський уряд знайшов можливість профінансувати медіапроект «Суспільне телебачення Росії» ‒ міністерства й відомства платитимуть СТР за розміщення на телеканалі соціальної реклами.

Міністерство фінансів направило в Мінпраці, ФПС, МВС, Фонд обов'язкового медичного страхування й інші відомства запит про їх заплановані на 2013 рік витрати на виробництво та розповсюдження соціальної реклами. Ці гроші отримає «Суспільне телебачення Росії» (СТР) в рамках замовлень міністерств на розміщення соціальної реклами.

«Мінфін збирає цю інформацію, щоб визначити можливий обсяг фінансування соціальної реклами, яка могла б розміщуватися на «Суспільному телебаченні Росії» на замовлення зацікавлених федеральних органів», ‒ розповіло джерело в уряді.

Найбільші бюджети на соціальну рекламу в 2013 році отримали Мінкомзв'язку й Мінпраці. Федеральне агентство друку та масових комунікацій (підвідомча Мінкомзв'язку) планує витратити 640 млн рублів на субсидії організаціям, що здійснюють виробництво, розповсюдження й тиражування соціально значущих програм у галузі електронних ЗМІ. До речі, саме за рахунок цих витрат у 2012 році оплатили майновий внесок держави в АНО «Суспільне телебачення Росії» у розмірі 50 млн рублів.

325 млн рублів на організацію та проведення суспільно-просвітницьких кампаній з поширення ідей, принципів і засобів формування доступного середовища для інвалідів та інших маломобільних громадян може витратити в 2013 році Мінпраці. МВС Росії має в своєму розпорядженні бюджет в 57,5 ​​млн рублів на підготовку та створення інформаційно-пропагандистських телерадіопрограм та дитячих навчально-пізнавальних програм і їх розповсюдження в 2013 році. Бюджет Федеральної податкової служби і Фонду обов'язкового медичного страхування на соцрекламу скромніший ‒ трохи більше 5 млн рублів.

Бюджетні асигнування Мінрегіону, Мінсільгоспу й Мінтранспорту на ці цілі на найближчі кілька років не заплановані. Таким чином, «Суспільне телебачення Росії» може розраховувати на 1 млрд рублів тільки в 2013 році.

«Але ця цифра може вирости після того, як інформація буде представлена ​​в повному обсязі», ‒ уточнило джерело.

Генеральний директор АНО «Суспільне телебачення Росії» Анатолій Лисенко повідомив «Известиям», що в нього немає інформації з приводу можливого отримання коштів на виробництво й розміщення реклами.

«Звісно, що будь-яка сума, перерахована на рахунок «Суспільного телебачення Росії», буде на користь», ‒ прокоментував Лисенко.

Зараз розміщення соціальної реклами в ЗМІ регламентується федеральним законом «Про рекламу». Засоби масової інформації зобов'язані розміщувати її «в межах 5% річного обсягу поширюваної ними реклами (у тому числі загального часу реклами, поширюваної в теле-і радіопрограмах, загальної рекламної площі друкованого видання, загальної рекламної площі рекламних конструкцій)», йдеться в законі.

Поки що СТР має певні проблеми з фінансуванням. На 2013 рік держава виділила «Суспільному телебаченню Росії» 1,5 млрд рублів. Але до березня наступного року організація повинна повернути Зовнішекономбанку виданий в нинішньому році кредит ‒ 600 млн рублів з відсотками. Керівництво «Суспільного телебачення Росії» неодноразово заявляло, що ідей для СТР багато, а грошей «набагато менше».

Через невизначеність з бюджетом керівництво «Суспільного телебачення Росії» (СТР) не встигне до кінця нинішнього року провести обіцяну презентацію концепції каналу ‒ вона була запланована на грудень. Її оприлюднення, швидше за все, відбудеться вже в 2013 році.

Старт створенню «Суспільного телебачення Росії» було дано в квітні 2012 року. У липні гендиректором організації був призначений Анатолій Лисенко. У листопаді запрацював сайт телебачення. Передбачається, що СТР вийде в ефір у травні 2013 року в мережах деяких кабельних операторів. Також відомо, що «Суспільне телебачення Росії» увійде в перший мультиплекс цифрових телеканалів.

Джерело: Известия

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dw
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду