ВВС вимушена виплатити компенсації на суму 639 тисяч фунтів

13:20,
16 Листопада 2012
1821

ВВС вимушена виплатити компенсації на суму 639 тисяч фунтів

13:20,
16 Листопада 2012
1821
ВВС вимушена виплатити компенсації на суму 639 тисяч фунтів
Компанія ВВС оголосила, що виплатить штраф у розмірі £180 тис. фунтів політику Алістеру МакЕлпайну (Alistair McAlpine), якого в репортажі Newsnight несправедливо звинуватили у звабленні малолітніх. Крім того, корпорація також оформить відступні своєму колишньому директорові Джорджу Ентвістлу – £450 тис. 

Штраф призначений у зв'язку з позовом про наклеп, який пред'явив компанії Алістер МакЕлпайн. За словами представників ВВС, розмір штрафу «відображає тяжкість помилково пред'явлених звинувачень».

Сам МакЕлпайн заявив, що він задоволений досягнутою угодою і додав, що продовжить свою роботу  з іншими компаніями, які опублікували наклепницькі відомості, а також з тими, хто «паплюжив його ім’я  в Twitter».

Скандал у зв'язку з репортажем про угрупування педофілів, що діяло на півночі Уельсу в 1970-1980-х, розгорівся після виходу в ефір ВВС програми  новин Newsnight. Один з героїв програми розповів, що в цю групу входив «високопоставлений представник Консервативної партії». Незважаючи на те, що його ім'я не було назване, ЗМІ встановили, що мався на увазі Алістер МакЕлпайн, колишній член Палати лордів і радник Маргарет Тетчер.

Алістер МакЕлпайн / Фото: The Telegraph

Політик спростував всі звинувачення і пообіцяв притягнути ВВС до відповідальності. У відповідь на це герой програми, що стверджував участь МакЕлпайна в розбещенні малолітніх, узяв свої слова назад і заявив, що обізнався. Компанія ВВС принесла політику офіційні вибачення.

Через скандал були змушені піти у відставку генеральний директор і головний редактор ВВС Джордж Ентвістл (George Entwistle), а також глава бюро розслідувань корпорації Іен Овертон (Iain Overton).

Сам Джордж Ентвістл, за повідомленнями британського видання The Daily Telegraph, також не став відмовлятися від відступних у розмірі річної зарплати.

Джордж Ентвістл / Фото: The Telegraph

Звістка про те, що Ентвістл, який пропрацював на посаді всього 54 дні, отримає компенсацію у 450 тисяч фунтів, викликало критику з боку ЗМІ та офіційних осіб.

На початку тижня прем'єр-міністр Великобританії Ентвістлу відмовитися від частини суми. Однак, за даними The Daily Telegraph, яка посилається на неназвані джерела, Джордж Ентвістл «твердо вирішив забрати всі гроші собі і малоймовірно, що він змінить своє рішення». Прихильники Ентвістла вважають компенсацію виправданою, оскільки він пропрацював на ВВС 23 роки, а за півтора місяці на чолі компанії його кар'єра була знищена.

Джерела: СNN, The Daily Telegraph

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telegraph
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду