Дебати Байдена та Трампа можна буде подивитися у прямому ефірі на Суспільному

Дебати Байдена та Трампа можна буде подивитися у прямому ефірі на Суспільному

17:35,
27 Червня 2024
1328

Дебати Байдена та Трампа можна буде подивитися у прямому ефірі на Суспільному

17:35,
27 Червня 2024
1328
Дебати Байдена та Трампа можна буде подивитися у прямому ефірі на Суспільному
Дебати Байдена та Трампа можна буде подивитися у прямому ефірі на Суспільному
У п'ятницю, 28 червня, о 4:00 (за київським часом) трансляція розпочнеться на телеканалі Перший та на сайті «Суспільне Новини».

Cуспільний мовник покаже дебати кандидатів у президенти США Джо Байдена та Дональда Трампа, що стануть їхнім першим спільним публічним виступом політиків з 2020 року. Про це повідомили на сайті Суспільного.

28 червня о 3:30 (за київським часом) на телеканалі Перший почнеться студія, а о 4:00 — самі дебати з українським перекладом. Крім цього, їх можна буде переглянути наживо на сайті «Суспільне Новини», де також буде доступна текстова трансляція, огляд та підсумки дебатів.

Дебати відбуватимуться без живої аудиторії й триватимуть 90 хвилин. Кандидати не можуть використовувати нотатки, їхні мікрофони вмикатимуть, коли настане черга говорити.

У травні експрезидент США Дональд Трамп погодився взяти участь у дебатах з чинним президентом Джо Байденом, які передвиборча команда Байдена запропонувала йому провести на каналі CNN 27 червня та на каналі ABC 10 вересня.

Самі вибори у США заплановані на 5 листопада. За даними результатів опитування газети NYT та Сієнського коледжу станом на грудень, в політиків майже однакові відсотки підтримки. Утім, Трамп випереджає Байдена у п'яти з шести ключових штатів.

Нагадаємо, 29 вересня 2020 року, під час попередньої президентської кампанії у США, відбулись дебати кандидатів у президенти Дональда Трампа і Джо Байдена. Модерував їх ведучий каналу Fox News Кріс Воллес. Тодішній раунд дебатів шокував і засмутив — як глядачів, так і політичних оглядачів у США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право вимикати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Трамп зажадав змінити модератора теледебатів. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планувала надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Відтак команда Джо Байдена виступила за те, щоб провести наступну дискусію 15 жовтня 2020 року в онлайн-форматі. Зміна формату була запропонована через загрозу поширення коронавірусної інфекції і те, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19. Однак команда Трампа відкинула таку ідею, і наступний раунд дискусії не відбувся. 

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду